Design brief

Evalan technologie maakt real-time remote monitoring voor medicatie mogelijk. Het medicatiegedrag van gebruikers kan worden verbeterd door bijvoorbeeld een herinnering per sms te versturen bij het medicatiemoment. De Adhaler kan daarbij helpen.

Het resultaat is een oplossing waar zowel patiënten als zorgprofessionals baat bij hebben. De therapietrouw van elke patiënt kan nauwkeurig worden bepaald. Daarmee kunnen zorgprofessionals de patiënt gerichter begeleiden en ondersteunen. Vanuit het bestaande gedrag wordt gewerkt aan een beter innamepatroon.

Evalan Adhaler

Evalan wilde deze technologie universeel toepasbaar maken met een houder voor inhalatiedispensers.  Vanwege de korte time-to-market was de realisatie van een serie van 500 stuks binnen 3 maanden nodig. WeLLDesign maakte dit mogelijk dankzij haar grote ervaring in de ontwikkeling van kunststof producten en de nauwe samenwerking met producenten in China.

Evalan Adhaler, exploded view
Een exploded view van de Evalan Adhaler medicijndispenser. Hierin is goed te zien hoe de componenten in elkaar passen.

Productontwikkeling van de Adhaler

WeLLDesign realiseerde ook een lage investering in matrijzen en daarmee de gewenste lage kostprijs voor een relatief kleine serie. De eerste serie werd binnen zes weken geleverd. De onderdelen zijn geproduceerd door spuitgieten met stalen matrijzen en meerdere cavity’s. Ontwikkeling van medische apparatuur is immers niets nieuws voor WeLLDesign.

Evalan Adhaler prototype
Een werkend prototype wordt getest.

De Evalan Adhaler

The Adhaler is suitable for five different aerosol medications, has integrated measurement and communication electronics, and a spring mechanism which adjusts to the dispenser’s height, ensuring impeccable medication registration.

Het mogelijk maken om patiënten te herinneren aan hun geneesmiddelen met methoden die gebruik maken van real-time meetgegevens. Zo kan een patiënt via sms bericht worden herinnerd, waarbij de sms berichten alleen worden gestuurd wanneer de patiënt daadwerkelijk geneesmiddelen vergeet. Deze methode blijkt erg effectief.

Er zijn drie factoren die daadwerkelijk leiden tot een hogere therapietrouw: Betere inzichten in gedrag, gerichtere begeleiding, automatische herinneringen

Grensverleggend

  • Gebruik van geneesmiddelen door patiënten op afstand monitoren
  • Nauwkeurig inzicht in het gebruik van geneesmiddelen
  • Sms-berichten om patiënten te herinneren aan inname, die alleen worden gestuurd wanneer de patiënt de inname vergeet

 

REQUEST PROJECT

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window