Wat is het?

De TurnAround is een omkleedfaciliteit voor de fietsende forens. De transitie van casual naar professioneel en omgekeerd is vaak behelpen. Waar kan ik me omkleden? Vaak wordt dit niet gefaciliteerd op een dusdanige manier dat het als comfortabel wordt ervaren. 

Design brief

Bureau Dwars van Yvonne Driessen zet ideeën in beweging en anticipeert op veranderingen in de omgeving. Zij kwam op het idee om de fietsende forens tegemoet te komen in het gemak en de faciliteiten rondom het pendelen. Om dit verder uit te werken schakelde ze WeLLDesign in. Zo werd er meer vorm gegeven aan de TurnAround: een compacte omkleed- en opfrismogelijkheid die de transitie van casual of sportief naar formeel en andersom faciliteert. Hiermee willen WeLLDesign en Bureau Dwars het fietsgebruik stimuleren en daarmee een bijdrage leveren aan een schonere en duurzame wereld. Want hoe meer mensen met de fiets naar hun bestemming gaan, hoe minder auto’s op de weg. En een sportievere en gezondere levensstijl.

De workshop

Om te weten aan welke eisen en wensen zo’n omkleed- en opfrismogelijkheid moet voldoen werd een workshop georganiseerd. Stakeholders uit verschillende sectoren, o.a. provincie, fietsersbond, Natuur & Milieu, waren aanwezig om hun input te leveren om zo tot een completer ontwerp te komen. Co-creatie noemen we dat. 

Een zorgvuldige voorbereiding met een presentatie, beeldmateriaal, post-its en natuurlijk eten en drinken zorgde voor een vlekkeloze sessie. Een professionals van WeLLDesign leidde de workshop met ondersteuning van collega’s. 

Workshop om de juiste uitstraling te bepalen

 Verschillende ideation-technieken werden toegepast in een geordende volgorde. Beginnend met een energizer om iedereen wat losser te maken, gevolgd door een purger waarin we erachter kwamen waarom een selectie aan bestaande omkleedkabines en -locaties ongeschikt zijn om als TurnAround bestempeld te kunnen worden. Door dit eerst te doen werden verschillende eisen en wensen al geïdentificeerd. Daarna konden ideeën gegenereerd worden voor verschillende aspecten van de TurnAround. In welke situaties zal de TurnAround gebruikt willen worden? Hoe zal de customer journey eruit komen te zien? En waar moet de TurnAround aan voldoen om een toegevoegde waarde te brengen aan deze customer journey? 

Beoogde doelgroepen

Situatieschets

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window