Duux

Duux, een nieuw Nederlands merk voor baby- en kinderproducten, was op zoek naar een andere benadering van de babymarkt.

Tijdens de WeLLDesign strategie sessie werd besloten om niet het ‘babygevoel’, maar het hightech gehalte van de producten te onderstrepen. De producten kunnen zich daarmee op de markt onderscheiden.

Duux, babyphone

Duux combineert design, hightech kwaliteit en gebruiksgemak in hun kinderproducten. Het bedrijf richt zich specifiek op jonge trendbewuste ouders, met name op de vaders. Vandaar het hoge wannahave-gehalte van hun producten. In dat kader introduceerde Duux een van de kleinste babyfoons ter wereld.

Het product heeft een geborsteld aluminium behuizing, 1.5 inch full-color TFT scherm en mini-USB poort; het is te bedienen met capacitive touch knoppen. WeLLDesign is verantwoordelijk voor de vormgeving én de technische productontwikkeling van deze DUUX digitale babymonitor. Duux is intussen uitgegroeid tot een wereldwijd merk en bezit een uitgebreid productassortiment.

Duux, babyphone

Chick-a-dee

Louise van der Veld kwam als winnaar uit de bus in een ontwerpwedstrijd van ‘het Verbond’ in 2007. Met zijn fraaie uiterlijk moet de ‘chick-a-dee’ mensen over de streep trekken om meer aan brandpreventie te doen.

De rookmelder ontleent zijn naam aan het Amerikaanse vogeltje ‘Matkop’, dat bij gevaar een luid fonetisch chick-a-dee-dee-dee laat horen. De rookmelder is vervolgens doorontwikkeld, omdat de Europese eisen voor rookmelders zijn aangescherpt. Zo moet het alarm van rookmelders aan een hoger aantal decibel voldoen (85db). De Chick-a-Dee is gemakkelijk aan het plafond te bevestigen en staat ook erg leuk in de kinderkamer. Als de batterij dreigt leeg te raken, dan laat de rookmelder dat met een vriendelijk vogelgeluidje horen.

Deze rookmelder is geschikt voor droge ruimten (woonkamer, slaapkamer, hal, kelder of zolder) en dus niet voor badkamer, douche of keuken. Hij is gemakkelijk zelf te plaatsen met de bijgeleverde handleiding.

WeLLDesign vertaalde het concept naar een produceerbaar product.

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window