Smart tag design brief

Nedap Livestock Management ontwikkelde een nieuwe smart tag met elektronica en software voor het Nedap veemanagementsysteem. De halslabels bevatten eerder al tochtdetectie, maar kregen nu ook RealTime positiebepaling. Daarmee is de positie van elk dier direct te zien op smartphone of tablet. Makkelijker voor de boer kan niet!

Nedap Smarttag, stal, koepositiebepaling

Eibergen, 4 oktober 2012, praktijktest Koe Positiebepaling
© De Beeldkuil / marcel bekken

 

Productontwikkeling

WeLLDesign ontwikkelde het halslabel samen met Nedap Agri tot massaproduct. Eisen aan het product: diervriendelijk en een lange gebruiksduur in een stal. Het lukte het team die eisen te vertalen in een modulair product waarin elektronicamodules passen. Een close-up laat zien hoe de Smart tag om de hals van de koe zit. de koe ervaart geen enkele belemmering.

Nedap Smarttag

Eibergen, 4 oktober 2012, praktijktest Koe Positiebepaling
© De Beeldkuil / marcel bekken

 

De Nedap Smarttag

De vezelversterkte behuizing maakt het label bestand tegen krachten tot 3500N. De gele bumper zorgt voor slijtvastheid en herkenbaarheid. Met een knipoog naar de herkenbare koebellen. De bumper is ook eenvoudig aanpasbaar aan de kleuren van wederverkopers.

nedap Smarttag smart tag

Met dit nieuwe halslabel introduceert Nedap een product dat uitstekend past in de bestaande Velos-lijn. De modulaire opbouw biedt flexibiliteit. Het logistieke proces blijft efficiënt. Mede door de complete lijn. Samen met de Smarttag komen ook de Beacon en pootband.

De Beacon wordt bovenin de stal gehangen om zo alle koesignalen te ontvangen en stuurt ze door naar de boer.
© De Beeldkuil / marcel bekken

 

Nedap Smarttag , smart tag, pootband

De pootband hoort ook bij de mogelijkheden om de positie van een koe te bepalen.

 

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window