Design brief

Spanninga, bekend door innovatieve fietsverlichting en knowhow, vroeg WeLLDesign om een ontwerp van een fietsachterlicht dat de Light Line technologie in de vormgeving weerspiegelt. Stel je voor dat je aan het fietsen bent in het donker. Opeens zie je voor je een zwevende, rode lijn in de lucht. Helder, herkenbaar en goed zichtbaar. De fiets voor je heeft een Brasa achterlicht. Het zwevende effect komt tot stand doordat de optiek los staat van de rest van de lamp.

Spanninga Brasa, fiets achterlicht

De Brasa

Het BRASA achterlicht heeft een herkenbaar design. Hij tekent een heldere, rode licht lijn in de lucht achter de bagagedrager. De BRASA onderscheidt zich van andere verlichting in de markt. En geeft hiermee ruimte aan nieuwe productontwikkelingen. Het BRASA achterlicht is uitgerust met de Light Line Technologie©. De speciaal gevormde lichtlijn lijkt hierbij te zweven in de lucht. Het BRASA achterlicht is beschikbaar in een dynamo-, batterij- en e-bike versie.

Light Line Technology is een nieuw ontwikkelde techniek. Er zijn nodig: één energiezuinige LED en een speciale brede lichtgeleider. Deze geleider loopt om het hoekje en zorgt voor extra zichtbaarheid aan de zijkant. Het concept garandeert extra veiligheid voor gebruiker en omgeving. Het stroomverbruik is ongelooflijk laag in vergelijking met andere achterlichten in de markt.

WeLLDesign heeft met de BRASA een ontwerp neergezet dat de lichtgeleider heel duidelijk zichtbaar – als het ware zwevend – laat zien. De vormgeving leent stijlelementen uit de auto-industrie. Dat maakt van het fietsachterlicht een begeerlijk accessoire.

Spanninga Brasa, achterlicht, schetsen

Het vervolg

De BRASA is standaard op de mid- en high-end fietsen van Gazelle en Sparta gemonteerd.

Spanninga betrok WeLLDesign ook bij de nieuwe verlichtingslijn voor mid-end fietsen van het merk Gazelle. Gazelle leverde de grove handschetsen. WeLLDesign zorgde voor de uitwerking in gedetailleerde 3D ontwerpen en renderings.

Daarna voerde ons team ook de kunststof engineering van de complexe behuizingen uit. Het project is in recordtijd gerealiseerd, in nauwe samenwerking met Spanninga en Gazelle.

De nieuwe productlijn (LightVision, BeVision en Fenderlight) is geïntroduceerd op de Eurobike 2010 in Friedrichshafen.

Gazelle BeVision

De Gazelle BeVision

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window