Uitdaging

Geconfronteerd met een afnemend koffiegebruik, definieerde Douwe Egberts vanuit de Raad van Bestuur onder de codenaam Decathlon een groot aantal innovatieprojecten. Sleutelwoorden waren: individualisering, gebruiksgemak en kwaliteit. De succesvolle Senseo kwam als resultaat uit dit Decathlon-project.

Phillips, Douwe Egberts, Senseo, brew chamber

De zogenaamde Brew Chamber van de Senseo. Een essentieel deel van de machine voor het resultaat.

10 Senseo prototypes

DE vroeg WeLLDesign het Senseo-project uit te voeren, inclusief de projectleiding en sourcing van de fabrikant. Op basis van het door DE bedachte crema-systeem en de vormgeving van WAAC’s, werd de Senseo Crema ontwikkeld en tot in detail uitgewerkt: in maar twee jaar tijd en met een team van vijf mensen.

In samenwerking met de Chinese fabrikant realiseerde WeLLDesign tien prototypes. Deze zijn aan Philips overgedragen. Het resultaat is inmiddels bekend: al meer dan 20 miljoen mensen in vele landen genieten van hun koffie uit de Crema.

Phillips, Douwe Egberts, Senseo

 

Ons aandeel

Het aandeel van WeLLDesign: project management, conceptontwerp brew-chamber, conceptontwerp boiler, ondersteunen patentaanvraag, detail engineering, DFA-moldflow analyses, sourcing toeleveranciers, begeleiden mold-design en prototype bouw.

Phillips, Douwe Egberts, Senseo, mould flow analysis

Mould Flow Analysis van de Grote Senseo behuizing. Dit geeft inzicht in de vloeiing van het plastic tijdens productie in de matrijs.

 

Met andere woorden: WeLLDesign heeft er onder andere voor gezorgd dat het kwalitatieve schuimlaagje bovenop de koffie komt te liggen. Dit was een primeur voor koffie die thuis kan worden gezet.

Phillips, Douwe Egberts, Senseo, doorzichtig

 

 

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window