Afbouwproducten van WeLLDesign

WeLLDesign heeft als Innovatie- en Industrieel Ontwerpbureau de unieke specialisatie in het ontwikkelen van producten voor de bouw. Producten verbonden met gebouwen tot en met bouwsystemen, waarvan MorgenWonen voor VolkerWessels een toonaangevend voorbeeld is. Dit soort producten noemen we afbouwproducten: producten die een huis tot een huis maken.

De door WeLLDesign ontworpen ABB HAF meterkast wordt al ruim 20 jaar in woningen geïnstalleerd.

AAB HAF meterkast, afbouwproducten

Inventum boiler en kraan

De keukenboiler ERD 10 werd ook ruim 20 jaar geleden voor Inventum ontwikkeld. Deze boiler met waterkoker geïntegreerd. Een boiler die à la minute kokend water levert. Een ideale oplossing voor een snelle pot thee of tijdsbesparing tijdens het koken. WeLLDesign verzorgde de ontwikkeling van dit concept. Het unieke zit in twee identieke helften waarmee bespaard kon worden op matrijsinvesteringen.

De Hotspot – Titanium is een bijpassende kraan die het kokende water aankan. Een succesvol design voor Inventum. Lees meer hierover op de individuele pagina.

Inventum, Aquaspot, afbouwproducten

Voor J.E.Stork-Air (sinds 2015 Zehnder) zetten we veel metalen producten om naar betere en goedkopere kunststofproducten zoals de CML mechanisch afzuigsysteem, dat daarna door alle andere leveranciers creatief werd gekopieerd. Succes vindt navolging!

Bouwfond: jaren ’30 trap

Voor Bouwfonds ontwierpen we een trap voor 30-er jaren huizen. Bouwfonds vroeg WeLL Design een trap vorm te geven, die beter aansluit bij de eigentijdse interieurstijlen en welke breed in de woningen van Bouwfonds ingezet kan worden. WeLLDesign ontwikkelde in samenwerking met Trappenfabriek Hoograven een trap, die zowel bij een minimalistische leefstijl als bij een nieuwbouwwoning in de jaren 30 stijl aansluit. Fijne detaillering en materiaalaccenten in roestvrij staal geven de trap een hoogwaardige uitstraling.

Afbouwproduct trap

 

Eervolle vermeldingen van afbouwproducten

Met de Saxo is het ‘klassieke’ schuifraam gemoderniseerd en zijn tocht, klemmen, breuk van touwen opgelost. Saxo wordt door Welstand geaccepteerd voor monumenten.

myCuby is een revolutie in sanitaire systemen.

Ubbink Milano dakserre

In een creatieve sessie voor nieuwe dakproducten introduceerde WeLLDesign bij Ubbink het concept van de dakserre. Binnen leven, maar met het gevoel van buiten. Van voren, boven en opzij komt er licht naar binnen en is er uitzicht. Genieten van ruimte, sfeer en vrijheid. Met de Milano verandert de zolder in één dag in een riante, elegante en comfortabele loft.

WeLLDesign realiseerde het design en de productontwikkeling, in samenwerking met Ubbink.

De Milano vormt een New Category binnen de markt van dakproducten. De toegepaste technieken en modulaire opbouw sluiten aan bij de filosofie van consumentgericht en Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen. Er zijn allerlei uitvoeringen mogelijk, met accessoires als verlichting en zonwering.

De Milano is geïntroduceerd op de Miljonair Fair in Amsterdam.

Ubbink Paris dakproduct

Martin Beijer, destijds directeur van Ubbink, zocht grensverleggende dakproducten. In een creatief braindrawing proces bij Ubbink bedacht WeLLDesign middels conceptontwikkeling het designraam Paris. Het is een dakproduct ontwikkeld vanuit het perspectief van het interieur, met een extra verlichtingsfunctie.

Een transparante schijf wordt via ‘edge-lighting’ door LED’s verlicht en realiseert het effect van de volle maan die naar binnen schijnt. De Paris biedt de consument daarmee niet alleen licht – daglicht én lamplicht – maar ook een groots ruimtelijk effect, overdag én ’s avonds.

WeLLDesign tekent voor het ontwerp, het mechanical design en de basic engineering, in samenwerking met Ubbink en Ten Kroode en Van Zee. De Paris stijgt met zijn eigenschappen ver uit boven al bestaande dakproducten. Zij mag daarom worden gezien als een New Category binnen het arsenaal dakproducten.
De Paris is geïntroduceerd tijdens De Drie Dwaze dagen van de Bijenkorf.

Awards: Nederlandse Design Prijzen, selected

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window