The beginning

ETNA Vending Technologies wilde met een bestaand technisch platform een nieuwe lijn espressomachines lanceren. ETNA nodigde drie toonaangevende Nederlandse ontwerpbureaus uit voor een pitch. Na een uitgebreide benchmark van Nederlandse ontwerpstudio’s heeft ETNA Vending Technologies WeLLDesign gekozen als partner in strategische ontwikkeling van automatische espressomachines. De Etna Profumo, die werd gepresenteerd op de Home Tech Beurs, combineert eenvoudige productie en montage met modern keukendesign.

WeLLDesign begon dit project met een uitgebreid marktonderzoek en ontwikkelde een uitgekiende design strategie. Dit vormde de basis voor een hele matrix van mogelijke concepten.

ETNA Profumo

This range of nine different concepts allowed ETNA to approach three different market parties, and won Melitta as their new client.

As pitch winner, WeLLDesign was commissioned to further develop the casings of Melitta espresso machines into mass manufacturable components.

Het ontwerp van enkele van uit deze matrix gevormde expressomachines wordt nu nog steeds toegepast in de machines van Melitta®. De Profumo maakt onderdeel uit van de Caffeo® lijn.

ETNA Caffeo®

De Caffeo lijn is een serie van vier espresso volautomaten voor de consumentenmarkt. In opdracht van ETNA Vending Technologies heeft WeLL Design de volledige technische uitwerking gerealiseerd van de kunststof- en metalen onderdelen van de behuizing.

Tevens is door Melitta® patent aangevraagd voor de unieke bonencontainer met het geïntegreerde selectiemechaniek. Het product is op de markt gebracht en wordt gedistribueerd door Melitta®. Zowel Melitta® als Caffeo® is een geregistreerde handelsnaam van een onderneming van de Melitta Groep.

REQUEST PROJECT

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window