Het begin

ETNA Vending Technologies wilde met een bestaand technisch platform een nieuwe lijn espressomachines lanceren. ETNA nodigde drie toonaangevende Nederlandse ontwerpbureaus uit voor een pitch. Na een uitgebreide benchmark van Nederlandse ontwerpstudio’s heeft ETNA Vending Technologies WeLLDesign gekozen als partner in strategische ontwikkeling van automatische espressomachines. De Etna Profumo, die werd gepresenteerd op de Home Tech Beurs, combineert eenvoudige productie en montage met modern keukendesign.

WeLLDesign begon dit project met een uitgebreid marktonderzoek en ontwikkelde een uitgekiende design strategie. Dit vormde de basis voor een hele matrix van mogelijke concepten.

ETNA Profumo

Door de modulaire technische opbouw is het mogelijk te variëren met volledig van elkaar afwijkende design concepten. De uitkomst bestond uit drie nieuwe technische mogelijkheden. Deze waren uitgezet tegen drie bij verschillende merken passende vormgevingsrichtingen, gesplitst in wederom drie versies voor de low-end, mid-end en high-end markt.

Met deze matrix van negen verschillende concepten kon ETNA drie verschillende marktpartijen benaderen. Hiermee werd Melitta als klant gewonnen. Als winnaar van de pitch kreeg WeLLDesign de opdracht om vormgeving van de behuizingen van Melitta espressoapparaten tot goed in massa te produceren onderdelen uit te werken.

Het ontwerp van enkele van uit deze matrix gevormde expressomachines wordt nu nog steeds toegepast in de machines van Melitta®. De Profumo maakt onderdeel uit van de Caffeo® lijn.

ETNA Caffeo®

De Caffeo lijn is een serie van vier espresso volautomaten voor de consumentenmarkt. In opdracht van ETNA Vending Technologies heeft WeLL Design de volledige technische uitwerking gerealiseerd van de kunststof- en metalen onderdelen van de behuizing.

Tevens is door Melitta® patent aangevraagd voor de unieke bonencontainer met het geïntegreerde selectiemechaniek. Het product is op de markt gebracht en wordt gedistribueerd door Melitta®. Zowel Melitta® als Caffeo® is een geregistreerde handelsnaam van een onderneming van de Melitta Groep.

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window