News

Frisse buitenlucht ‘vitaliseert’ en geeft ons energie. Iedereen heeft wel eens ondervonden hoe bedompt binnenlucht kan zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een schoollokaal binnenstapt waar een drukke klas net een intensieve les heeft gekregen, of een kantoortuin waar hard gewerkt wordt om een deadline te halen, of een vergaderzaal waar stevige noten zijn gekraakt. Gauw een raam open!

In order to create true added value, WeLLDesign and Interduct Group hebben 29 en 30 maart op de beurs WorkPlace Xperience in Gorinchem de Healthy Air Xperience gepresenteerd. Het publiek kon op deze beurs in de Healty Air Xperience het effect ervaren van goede ventilatie onder het motto: kom bij ons een fris luchtje scheppen!

WorkPlace Xperience, Healthy Air Experience

WeLLDesign en Interduct op de Healthy Air Xperience. Een stand waarin mensen het belang van luchtverversing duidelijk konden ervaren.

 

Waarom een Healthy Air Xperience?

Schone gezonde lucht is een primaire levensbehoefte. En van groot belang om langere tijd geconcentreerd te werken. Toch zien we dat het binnenklimaat van woon- en werkruimtes nog onvoldoende aandacht krijgt en de kwaliteit van de binnenlucht lang niet aan de eisen voldoet.

Het longfonds geeft het al aan: we brengen gemiddeld meer dan 20 uur van onze tijd binnen door. Binnenshuis, op het werk of op school. Helaas is de lucht binnen vaak ongezond. Je kunt er letterlijk doodziek van worden. In alle ruimtes is frisse lucht van belang.

 

Een gezond binnenklimaat

In een gezond binnenklimaat adem je schone en veilige lucht, vrij van fijnstof, bacteriën, virussen, allergenen en ander vuil. Of het nu op school is of op kantoor, werken in gezonde lucht houdt leerlingen bij de les en medewerkers vitaal en productief. Met ventilatie, luchtreiniging, ionisatie en monitoring zorg je voor de beste luchtkwaliteit. In vier fases kan je het binnenklimaat verbeteren.

Fase 1. Ventileer waar mogelijk

Zorg voor de toevoer van frisse lucht in uw binnenklimaat. Ventilatie is cruciaal voor een goede luchtvochtigheid en om CO2-concentraties niet te hoog op te laten lopen. Let wel op de fijnstofconcentraties in de buitenlucht als je ventileert. Voorkom dat je vuile lucht naar binnen haalt.

Fase 2. Ververs en reinig de lucht

Ventilatie alleen is niet genoeg. Je hebt luchtreiniging nodig om de lucht echt schoon te krijgen. Sommige luchtreinigers verwijderen ook fijnstof, virussen, allergenen en ander vuil uit de lucht. Medewerkers zijn dan productiever en hebben meer energie.

Dit heet passieve luchtreiniging: vuile lucht wordt naar een filter geleid en daar gereinigd.

Fase 3. Ioniseer de lucht en voorkom virusoverdracht

Met filterluchtreinigers reinigen we de lucht via de filters. Maar voor het voorkomen van virusoverdracht en het realiseren van een optimaal en veilig binnenklimaat is het nodig om virussen al in de lucht zelf aan te pakken. Dat gaat via ionisatie: ionen worden gecontroleerd in de luchtstroom gebracht en hechten zich aan alle vuildeeltjes in die lucht, groot en heel klein. Virussen worden zo gedeactiveerd. Het risico op virusoverdracht kan tot wel 97% gereduceerd worden.

Ionisatieluchtreinigers verwijderen ultrafijnstof tot wel PM0.007. Voor medewerkers met astma of andere longproblemen een ware verademing.

Dit is de actieve luchtreiniging: de lucht wordt gereinigd voordat die in de ruimte komt.

Fase 4. Monitor de luchtkwaliteit aan de hand van data

Met luchtkwaliteitsmetingen en het instellen van parameters ter controle volg je de verbetering van het binnenklimaat. Je krijgt inzicht in de luchtkwaliteit en gebruikt data voor het optimaal op elkaar afstemmen van het ventilatiesysteem en de luchtreiniging. Fijn om te weten dat de lucht die een ieder in de ruimte inademt, schoon, gezond en veilig is.

Comments are closed.

Close Search Window