News

Een ideale werkplek om thuis rustig en ongestoord te werken

Tuinkantoor ZaaK® is nu leverbaar. ZaaK® is een aantrekkelijke en blijvende oplossing voor het nieuwe werken: een ideale werkplek om thuis rustig en ongestoord te werken. Voor een goede balans tussen werk en privé. Met dit tuinkantoor ben je verzekerd van een ergonomisch verantwoorde en functionele thuiswerkplek die er ook nog eens mooi uitziet en karakter heeft.

Thuiswerken heeft in deze coronaperiode een grote vlucht genomen. Omdat de voordelen van thuiswerken ruimschoots opwegen tegen de nadelen, stevenen we af op een maatschappij met een ‘nieuw-normale’ werkweek van zo’n drie dagen thuis en twee op kantoor. Niet iedereen heeft echter thuis een professionele werkplek. Dat vraagt om een mooi tuinkantoor voor professionals. Geen concentratieproblemen en stress meer, maar comfortabel, gezond en professioneel kunnen werken.

Een mooi ontwerp: Dutch Design met een GIO-erkenning

ZaaK® is ontworpen door industrieel ontwerpbureau WeLLDesign. Het is een mooi ontwerp. Het heeft in de Dutch Design Week van 2020 de GIO-erkenning ‘Goed Industrieel Ontwerp’ ontvangen. Niet alleen ZaaK®, ook de door WeLLDesign samen met de fabrikant Tegnis ontworpen DCU, het klimaatsysteem van ZaaK®, is GIO-erkend, een jaar eerder, in 2019. Ook deze heeft een mooie strakke vormgeving en moderne uitstraling.

Dutch Designers Jaarboek 2020

ZaaK® is geselecteerd voor het Dutch Designers Jaarboek 2020 omdat het de GIO erkenning heeft ontvangen en omdat het getuigt van ondernemerschap om direct in te spelen op de behoefte aan een gezonde en duurzame thuiswerkplek.

Daarmee is ZaaK® het origineel!

Mensen die voor ZaaK® kiezen, hechten naast de functionaliteit ook aan het ontwerp. ‘Stoer’, ‘begeerlijk’ en ‘lekker compact’, zeiden de eerste kopers bij het bezichtigen en betreden van het eerst productieprototype dat sinds januari in Alkmaar staat.

De productie is gestart!

De eerste advertentie waarin WeLLDesign ZaaK® introduceerde, in het FD Persoonlijk Magazine van 17 oktober 2020,  leidde tot een stormloop aan geïnteresseerden en gegadigden. In januari 2021 is ZaaK® in productie genomen.

Ontwerpbureau WeLLDesign en Losberger De Boer, een wereldwijde aanbieder van ruimteoplossingen, zijn hiervoor de joint venture ZaaK® B.V. aangegaan. WeLLDesign zet zijn kennis in van het industrieel ontwerpen van in serie te produceren producten en zijn ervaring in bouwinnovatie. Losberger De Boer zijn knowhow op het gebied van de productie van gebruiksklare accommodaties.

ZaaK® in productie
Het tuinkantoor is nu in productie en leverbaar.

Een demonstratie prototype: de eerste ZaaK®

In de week van 20 januari hebben de eerste kopers van ZaaK® in de productiehal van Losberger De Boer een demonstratieprototype bezocht. “Het voelt van binnen goed. Het is een verrassend aangename en prettige ruimte”, was wat meermaals geuit werd.

Aangenaam werken

Het ontwerp van ZaaK® is ontworpen om aangenaam en ongestoord te kunnen werken. Aangenaam doordat de ruimte van binnen heel goed voelt. Dat beaamden de bezoekers van het demonstratieprototype. Het klimaatsysteem, de grote glazen pui voor het contact met buiten en binnenvallend daglicht, het geluiddempend daksysteem bieden belangrijke gezondheidsvoordelen.

ZaaK® details, tuinkantoor ZaaK®

Comfort en gezondheid

Een gezond en stofvrij binnenklimaat is essentieel voor een goede concentratie. Daarom is ZaaK® uitgerust met het DCU klimaatsysteem die de ruimte voortdurend ventileert met uitsluitend verse lucht. Dit toestel zuigt de ‘gebruikte’ lucht af, haalt daar via een ingenieuze warmtewisselaar de warmte uit en brengt die over op de verse lucht. De gebruikte lucht komt daarbij niet in aanraking met de verse lucht. Coronaproof dus. De instromende verse lucht heeft praktisch dezelfde temperatuur als de uitstromende lucht. Hierdoor voel je volstrekt geen tocht. Op koude dagen zorgt de ‘boostfunctie’ voor het tijdelijk inblazen van lucht met een hogere temperatuur. Dat geeft extra comfort.

De sensoren in de DCU meten het klimaat in de ZaaK® en regelen op basis van deze gegevens de ventilatie en verwarming. Het enige dat de gebruiker doet, is het instellen van de gewenste temperatuur op het bedieningsscherm. Zo beschik je ‘op de zaak’ over het meest geavanceerde en gezonde klimaatsysteem dat comfort, duurzaamheid en gemak levert.

Verder zorgt de DCU niet alleen voor een continue invoer van frisse buitenlucht, hij is ook uitgerust met een ionisator voor de luchtzuivering. Die ionisator haalt zelfs de kleinste verontreinigingen uit de lucht. Naast stofdeeltjes worden ook bacteriën, schimmels, virussen en pollen verwijderd en/of gedeactiveerd. Dat geeft het gezonde binnenklimaat en dat komt de concentratie ten goede. Dit unieke klimaatsysteem werkt vrijwel geluidloos.

Contact met buiten

Contact met buiten is belangrijk. Het vermindert werkstress en heeft een positieve invloed op zelfdiscipline en zelfbeheersing. Ook zicht op groen, zo blijkt uit onderzoek, werkt rustgevend. De gevelvullende glazen pui van ‘haalt licht en groen naar binnen’. Het motto van ZaaK® is dan ook: thuis werken buiten gewoon.

Daglichttoetreding

Daglicht is natuurlijk licht met als kenmerk de voortdurende wisseling van kleur en intensiteit. Voldoende daglicht heeft een gunstige invloed op de gezondheid van mensen; onvoldoende daglicht is ongunstig.

De fraaie, bij het ontwerp passende ledverlichting is op kleur en lichtsterkte instelbaar. Als het buiten donkert, kan je de standaard ledverlichting instellen voor extra comfort en een positieve beleving.

ZaaK® is energiebesparend en veilig

De glazen pui is voorzien van energiebesparend HR++-glas. De binnenste ruit bestaat uit dubbel gelaagd veiligheidsglas. Verder heeft de warmtewisselaar van de DCU in ZaaK® een rendement tot 90%. In combinatie met de uitstekende geïsoleerde circulaire wanden, dak en vloer wordt zo een maximale energiebesparing gerealiseerd. Dit werkt bovendien kostenbesparend en beperkt de uitstoot van CO2. ZaaK® is zowel thermisch als akoestisch hoogwaardig geïsoleerd. De toepassing van een koude-onderbreking in de antraciet gemoffelde aluminium pui voorkomt condens.

ZaaK® geeft toegang. Zowel naar binnen als naar buiten. Tuinkantoor

Circulair en duurzaam

ZaaK® is dus naast een mooi ontwerp en een ‘home office pod’ met veel comfort en gemak ook een duurzaam product. WeLLDesign werkt in al haar ontwerpen aan een lagere CO2-uitstoot oftewel reductie van de carbon footprint. De duurzaamheid zit voornamelijk in de lange technische levensduur van alle gebruikte componenten, in het minimale energieverbruik, het ventilatiesysteem met warmteterugwinning  en de circulariteit van de toegepaste materialen. De levensduur is vergelijkbaar met die van een woning, dus tenminste zo’n 40 jaar.

De hellingshoek van het lessenaarsdak van ZaaK® maakt de toepassing van een groen sedumdak goed mogelijk. Plaatsing van zonnepanelen is mogelijk.

Onderhoudsvrij

ZaaK® is volledig onderhoudsvrij. Zelfs een regelmatige schilderbeurt is niet nodig. Het normale onderhoud bestaat alleen uit een lichte reiniging. De meegeleverde DCU heeft geen filters nodig die regelmatig vervangen hoeven te worden, omdat er slimme materialen en fijnstofverwijdering is toegepast. De glazen pui is eenvoudig te reinigen.

Geluiddemping

De goede geluiddemping zorgt ervoor dat het extra comfortabel werken is in ZaaK®. Geluidsoverlast kan namelijk een behoorlijk negatieve impact hebben op het welbevinden en de productiviteit. Daarvan is in dit tuinkantoor geen sprake. ZaaK® past recyclebaar steenwol toe in het dak. De toepassing van steenwol in het karakteristieke lessenaarsdak levert naast de uitstekende thermische isolatie, ook een vermindering van lucht- en contactgeluid op, wat zorgt voor een optimale geluiddemping in de onderliggende ruimte. De open structuur van steenwol biedt namelijk een maximaal absorptieoppervlak voor geluidsgolven. Een regen- of hagelbui wordt daardoor van wild geraas een rustgevend geroffel.

(Semi-)permanent, demontabel en gemakkelijk weer verplaatsbaar

Het tuinkantoor is plaatsbaar op elke ondergrond, stelt geen eisen aan de ondergrond en vraagt geen specifieke voorbereiding. Het enige dat nodig is, is een redelijk vlakke plek groot genoeg voor jouw ZaaK® precies op de plek waar jij hem wilt hebben. ZaaK® wordt plug & work geleverd en kan dus op de dag van levering in gebruik worden genomen. Het tuinkantoor wordt compleet geleverd met een hoogwaardige technische installatie en is royaal voorzien van ingebouwde wandcontactdozen. Het tuinkantoor is eenvoudig demontabel en gemakkelijk weer verplaatsbaar. Met recht een roerende ZaaK®!

ZaaK® aan hijskraan, tuinkantoor ZaaK®
Het tuinkantoor kan ver van de vrachtwagen worden opgehesen door zijn lichtgewicht constructie.

Multifunctioneel

ZaaK® is multifunctioneel. Het is primair ontworpen als werkruimte, een heerlijk thuiskantoor of, zo je wilt, tuinkantoor. Maar de ruimte kan evengoed dienen als showroom, vergaderruimte, praktijkruimte, tuinkamer, atelier, gastenverblijf, logeerkamer, jeugdhonk, ‘man cave’ of ‘women cave’, schrijfhuisje, relaxkamer, hobbyruimte, gameruimte. Waar je ZaaK® ook maar voor zou willen gebruiken, dat is jouw zaak!

Geen auto, maar een ZaaK® van de zaak

Een werknemer kan zijn wens van een ZaaK® van de zaak aan zijn werkgever voorleggen. De werkgever kan het tuinkantoor aanschaffen. Dan blijft deze eigendom van de werkgever, met wie de gebruiker kan overeenkomen om ZaaK® aan het eind van de afschrijvingsperiode tegen de restwaarde over te nemen.

Heb jij al een ZaaK® van de zaak? 

Bestel hem op: www.zaak.nu

Contact: info@zaak.nuantoon.oosterhuis@zaak.nu; 06 – 54 395 372

Comments are closed.

Close Search Window