News

Van GIO Erkenning tot uitgelicht

WeLLDesign is gespecialiseerd in productontwikkeling voor ‘industrieel bouwen’. Corona inspireerde ons om op basis van een industrieel bouwconcept het tuinkantoor ‘ZaaK®’ te ontwikkelen. Tijdens de Dutch Design Week ontving het de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp GIO 2020. Het Dutch Designers Jaarboek 2020 selecteerde ‘de dromers, dichters, lefgozers, en wereldverbeteraars’ onder de designers.

Dutch Designers jaarboek, ZaaK tuinkantoor

Dutch Designers

Het Dutch Designers jaarboek is een uitgave van de BNO. De BNO is een vereniging opgericht door ontwerpers, voor ontwerpers. Bij de oprichting in 1904 heette het de VANK: Nederlandse Vereniging voor Ambachts- en Nijverheidskunst. Tegenwoordig is het de grootste community van ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederlands. Buiten hun primaire bezigheid van het promoten en ondersteunen van ontwerpers, brengen ze ook het Dutch Designers magazine en jaarboek uit. Het jaarboek behandelt een heel jaar aan Nederlands ontwerp. Daarom is het extra bijzonder dat ZaaK® tuinkantoor, een tuinkantoor dat in slechts een paar maanden is ontwikkeld, een uitgebreide vermelding krijgt hierin.

Over ZaaK® tuinkantoor

ZaaK® tuinkantoor maakt thuis werken buiten gewoon. De unieke kenmerken zijn:

 1. Voortdurende ventilatie met verse buitenlucht, waardoor je de hele dag een ‘fris’ binnenklimaat hebt
 2. Fijnstofverwijdering voor extra gezonde lucht
 3. Warmteterugwinning waardoor er samen met de uitstekende thermische isolatie een minimaal energieverbruik is
 4. Geluidsreductie door extra akoestische isolatie in de dakconstructie
 5. Een interne vormgeving die binnen een ruimtelijk gevoel geeft, een expreesiene vormgeving oplevert, een goede afweatering oplevert en een groendak of zonnepanelen mogelijk maakt.
 6. De gevelgrote glaspui die ‘groen naar binnen haalt’ en thuis werken buiten gewoon maakt
 7. De dimbare en in kleur variabele ledverlichting
 8. De vele elektra aansluitmogelijkheden
 9. Zonder fundering op elke ondergrond te plaatsten door het lage gewicht
 10. Modulaire opbouw waardoor variatie in maatvoering
 11. Diverse opties als koeling, terras, houtafwerking, RiZZ deurmat, enz.
 12. Volledig recyclebaar
 13. Volledig onderhoudsvrij
 14. Een levensduur gelijk aan vastgoed

ZaaK® is opgebouwd uit lichtgewicht, recyclebare sandwichpanelen waarin constructie en thermische isolatie zijn gecombineerd. Hierdoor is een zeer simpele totaalconstructie gerealiseerd wat het aantal onderdelen en daarmee de assemblagetijd beperkt.

Het concept ZaaK® is ook bijzonder doordat er ook diepere en gekoppelde varianten mogelijk zijn. Daardoor is ZaaK® tuinkantoor geschikt voor iedere tuin of landschap en voor meerdere toepassingen om alleen of met meerdere personen te werken. Meer details staan ook op de eigen website van Zaak.

De visie van WeLLDesign

WeLLDesign’s vision behind ZaaK garden office

Met die drive is ZaaK® tuinkantoor ook ontstaan. Door gebruik te maken van de nieuwste lichtgewicht en recyclebare materialen maakt WeLLDesign de volgende stap in goedkoper, sneller en duurzamer bouwen. De modulaire gedachte is een vervolg op de MyCuby badkamersystemen en het MorgenWonen project dat WeLLDesign heeft bedacht en samen met VolkerWessels tot in detail heeft ontwikkeld.

Dutch Designers jaarboek omslag, Dd '20

Share this…

Comments are closed.

Close Search Window