News

Voor een veldtest van twee typen dispensers zijn de ontwerpers van WeLLDesign op dit moment druk bezig met het monteren van twee series van elk tien stuks productprototypes. Met deze veldtest onderzoeken we zowel de appreciatie van de markt als de bevindingen van de testgroep, de eindgebruikers. De fase van het productprototype is dan afgerond en de fase van het productieprototype gaat van start. De resultaten van de veldtest worden meegenomen bij de finale detaillering in 3D CAD van alle onderdelen naar dit productieprototype. Lossingshoeken, exacte wanddikten, aanspuitingen en materiaalkeuzes worden in overleg met spuitgieters en matrijsbouwers vastgelegd. Na finale tests en goedkeuring van het productieprototype kunnen de matrijzen voor de serieproductie worden besteld. Maar eerst de veldtest zelf.

Zoals onder productontwikkeling te lezen is, voldoet een productprototype aan alle functionele eisen en heeft het uiterlijk van het uiteindelijk te produceren product.

De benodigde onderdelen van de prototypes van elk van de twee dispensers zijn in tienvoud besteld bij onze leveranciers in binnen- en buitenland, op basis van onze tekeningen en specificaties. De afgelopen weken zijn ze druppelsgewijs op ons ontwerpbureau afgeleverd en systematisch geordend. Bijgehouden is wanneer de onderdelen binnenkwamen. Subassemblages werden zo mogelijk direct voorbereid. De laatste gaten werden getapt of opgeboord naar nieuwe inzichten, inserts werden geplaatst en onderdelen nagekeken op bramen en andere details die de assemblage zouden kunnen bemoeilijken.

Field test prototype dispensers middenin de assemblage

Inmiddels zijn alle onderdelen binnen en zijn de bij dit project betrokken ontwerpers van WeLLDesign de veldmodellen aan het monteren. De productie van deze twee veldtestseries is van belang, omdat:

  • hiermee kan worden getest of de producten voldoen aan de opgestelde specificaties,
  • vastgesteld kan worden of de assemblage goed verloopt en of onderdelen moeten worden aangepast en/of op een andere manier beter kunnen worden gemonteerd dan voorheen bedacht,
  • met een kleine serie de werking door de eindgebruikers getest kan worden,
  • hiermee consequente fouten of irritaties kunnen worden ontdekt die in eerdere stadia niet ontdekt konden worden.

Wij, ontwerpers, en natuurlijk vooral ook onze klanten, zien met spanning uit naar de uitkomsten van de veldtest van de twee dispensers. Vaak levert deze namelijk nieuwe inzichten op. Zowel op gebied van functionaliteit als robuustheid. Hoe zeer wij ook ons best doen om via een systematisch productontwikkelingsproces en tussentijdse tests alles te voorzien, komen er uit de veldtest met eindgebruikers toch vaak verbeterpunten. Kortom, we zijn benieuwd naar de uitkomsten!

Comments are closed.

Close Search Window