News

Al in 2000 ontwikkelde het ontwerpteam van WeLLDesign in Taiwan, de Qbe: de eerste volwaardige tabletcomputer ter wereld. Het Amerikaanse Aqcess kwam met de vraag om een portable PC voor artsen, verzekeringsagenten, medewerkers van warenhuizen en boorplatforms. De Qbe was zo innovatief, dat deze op de jaarlijkse Comdex show in Las Vegas (tegenwoordig de CES show) werd uitgeroepen tot de Best of Comdex 2000. Wat maakte deze eerste tabletcomputer, naast het innovatieve concept, zo bijzonder?

 Uniek aan dit nieuwe tablet was de toepassing van magnesium. De spuitgegoten magnesium behuizing was een logisch resultaat van onze integrale aanpak. WeLLDesign zorgde voor het projectmanagement, het industrial design, de mechanical engineering en supplier sourcing. Magnesium bleek een prachtig materiaal voor optimale warmteoverdracht met een high-end, professionele uitstraling met behoud van maximale robuustheid. Magnesium is dan ook uitermate geschikt voor toepassing in sterke, lichtgewicht constructies.

Tegenwoordig is magnesium een bekende toepassing en wordt het een breder gebruik toegepast en onderzocht. Zo wordt er al sinds 1952 geëxperimenteerd met magnesium binnen de auto-industrie: extreem lichtgewicht voertuigen zouden het brandstofverbruik sterk kunnen terugdringen. Dit blijkt lastig. De kennis over magnesium en de verwerking ervan is vandaag de dag nog te beperkt. Toch werkt WeLLDesign momenteel weer aan nieuwe, innovatieve producten die met magnesium worden geproduceerd. Naast het lichte gewicht en de mooie uitstraling heeft het materiaal vele andere unieke eigenschappen, zoals een hoge stijfheid en handige dempende eigenschappen.

Comments are closed.

Close Search Window