News

Wie in de afgelopen 30 jaar ooit een gele praatpaal heeft gebruikt, kent de vangrailoverstap van Rijkswaterstaat: de gele steunbeugels waarmee je gemakkelijk over de vangrail stapt. Eind 2017 werden ruim 3350 praatpalen door de ANWB verwijderd. Onze overstap is gebleven. Niet meer waar de praatpalen stonden, maar wel waar om veiligheidsredenen over de rail gestapt moet kunnen worden.

De praatpaal mag dan weg zijn, bellen met pech gebeurt nog altijd. Het liefst wel veilig: dus achter de vangrail. Daarom zijn er een paar duizend vangrailoverstappen langs de snelweg te vinden. Ook langs nieuwe autowegen worden de steunbeugels geplaatst. WeLLDesign ontwikkelde deze veilige en ergonomische oplossing ruim 30 jaar terug. Een geweldige uitdaging op meerdere vlakken.

Naast ergonomie, waren vooral ook veiligheid en flexibiliteit cruciaal voor dit ontwerp. Zo moest de trede gemakkelijk opzij kunnen knikken, om zo extra gevaar en beschadiging aan langs de vangrail glijdende auto’s te voorkomen. De vangrailoverstap is uitgegroeid tot een icoon dat iedereen wel herkent, zonder ervan bewust te zijn. Al met al een vernieuwende oplossing die buitengewoon lang mee gaat! Zowel technisch als economisch.

Comments are closed.

Close Search Window