ComfoAir Q als vlaggenschip

Strategic Design als basis voor de vormgeving van het nieuwe vlaggeschip van Zehnder (voormalig Zehnder J.E. StorkAir). Hoog rendement woonhuisventilatie-units met warmte terugwinning. ComfoAir Q behaalt de beste energie-efficiëntie met de minste geluidsoverlast in vergelijking tot de concurrentie en kan worden bediend via een app.

 

Strategic design

Uitgaande van Zehnders merkwaarden ontwikkelde WeLLDesign de vormtaal (of design language), die deze merkwaarden benadrukken: Zwitsers perfectionisme, betrouwbaarheid en efficiëntie, gericht op comfort en gezondheid. De vormtaal is in een Moodboard vastgelegd: de referentie voor de nieuw te ontwikkelen vormgeving.

Zehnder ComfoAir Q, ventilatie units, Moodboard

Zehnder moodboard voor de design language van de ComfoAir Q

 

Concept creatie

Op basis van het Moodboard zijn meerdere concepten ontwikkeld en renderings gepresenteerd. Ook is het de referentie voor de selectie. Het gekozen concept wordt uitgewerkt tot en met een 1 op 1 model.

Zehnder ComfoAir Q, ventilatie unit

Rendering van de ComfoAir Q

Design guide voor de ComfoAir Q

Het uiteindelijke resultaat is de ‘Design Guide’. Alle details die het karakter van de vorm bepalen worden vastgelegd: radii, aansluitingen van de diverse raddii voor grote gekromde vlakken, overgangen van de ene zijde naar de andere zijde, user interface, kleuren, plaats en de grootte van het logo, etc.

 

High-end design

Zehnder ComfoAir Q

De ComfoAir Q in context

Het ontwerp van twee verschillende units, met verticale en rechte aansluitingen en vele verschillende aansluitende pijpdiameters en accessoires maakten het ontwerp een echte uitdaging.

Het openen van de nieuwe transparante deur schakelt de display in en geeft toegang tot de filters. Foutmeldingen worden optisch weergegeven door de transparante deur heen.

Met het high-end ontwerp scoren de ComfoAir Q units hoge ogen, niet alleen technisch, maar ook visueel. ComfoAir Q werd gepresenteerd op de ISH 2015 in Frankfurt.

ComfoAir Q, Design award, IF Award

Strategic Design voor Zehnder resulterend in een iF Design Award winst voor de ComfoAir Q.

 

 

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window