Industrial design van de Telligence 5.0

Het industrial design voor het Ascom Telligence 5.0 verpleegoproepsysteem is door WeLLDesign uitgevoerd nadat zij een pitch had gewonnen van een Amerikaans en een ander Europees Design bureau.

Ascom had de afgelopen jaren productlijnen voor verpleegoproepsystemen geacquireerd. De bestaande drie lijnen moesten bij elkaar worden gebracht tot een nieuw verpleegoproepsysteem met een nieuw global design.

WeLLDesign onderzocht de belangrijkste design elementen van de visuele merkidentiteit van Ascom en de global designtrends voor health care producten, waarop de schetsfase volgde.

Patiënten communicatie unit, Ascom

De voormalige patiënten communicatie unit.

Internationaal team

Het team van WeLLDesign bestond uit industrial designers en mechanical engineers, die nauw samenwerkte met een internationaal team van Ascom in de USA en Europa. De communicatie verliep via skype in de namiddag.

Een uitdaging was dat de gewenste cutting edge techniek en elektronica in een zo compact mogelijke behuizingen moest passen en dat daarbij een maximale modulariteit mogelijk moest zijn.

Fasen

De fasen van het ontwerpproces bestonden uit:

 • Inventarisatie global design trends
 • Schetsen op basis van trends en merkwaarden
 • Concepten als vervolg op gemaakte keuzes
 • Industrial Design als vervolg op het gekozen concept
 • Mock-ups voor ergonomische tests en visuele beoordeling.
 • Detaillering van de vormgeving met tussentijdse design reviews waarbij de passendheid met de techniek, ergonomie, modulariteit en esthetiek de belangrijkste onderwerpen waren
 • Vastlegging van de vormgeving in 3D CAD van de ‘Design Definitie’. Toe te passen radii e.d. worden gedefinieerd.

Telligence 5.0: Verpleegoproepsysteem voor zorgverleners

Het proces resulteerde in de Ascom Telligence 5.0 verpleegoproepsysteem

De nieuwe verpleegposten van Ascom Telligence zijn speciaal ontworpen voor zorgverleners en behoren tot de meest intuïtieve en flexibele die verkrijgbaar zijn. Bovendien wordt de communicatie voorzien van context en krijgen de zorgverleners op het juiste moment en de juiste plaats alle informatie die ze nodig hebben.

Ascom Telligence 5.0 ziekenhuistelefoon

 • Communicatie en samenwerking van zorgverleners stroomlijnen: Ascom Telligence begint met efficiënt beheer van taken en oproepen, zodat zorgverleners oproepen gemakkelijk kunnen afhandelen en volgen, en snel kunnen reageren met minimale rompslomp.
 • Klinische werkstromen aan het bed: dankzij de door de gebruiker zelf te definiëren werkstroomknoppen van Ascom Telligence kunnen zorgverleners meer tijd aan het bed doorbrengen. Eén druk op de knop aan het bed zorgt voor direct contact met collega’s. Verzoeken, updates en alarmen gaan rechtstreeks van de patiëntenkamer naar het laboratorium, de apotheek, administratie, beveiliging enzovoorts.
 • De stem van de patiënt: het betrouwbare Ascom Telligence verpleegoproepsysteem geeft patiënten een krachtige stem. Met losse spraakmodules kan de directe spraakcommunicatie tussen patiënt en zorgverlener eenvoudig worden uitgebreid naar zorggebieden. Patiënten krijgen de controle over hun omgeving, bijv. over zonwering, tv, radio, verlichting en informatiesystemen. Patiënten kunnen een specifiek verzoek om hulp sturen, waardoor responstijden korter en de tevredenheid groter worden.

Ergonomie

De ergonomische route naar patiënttevredenheid

Het assortiment Ascom Telligence patiëntenhandsets omvat alles van eenvoudige drukknoppen om een verpleegkundige te roepen tot handsets met meer knoppen, die verpleegoproepfuncties combineren met het bedienen van tv, radio, zonneschermen en verlichting.

 • Patiënten kunnen een specifiek verzoek om hulp (water, pijn, toilet, etc.) verzenden naar de aangewezen zorgverlener, wat zorgt voor minimale responstijden.
 • Zorgverleners kunnen tijd en geloop besparen dankzij de geavanceerde spraakmogelijkheden waarmee ze eerst met de patiënt kunnen praten voordat ze naar diens kamer gaan.

Het Ascom Telligence verpleegoproepsysteem is intuïtief en flexibel. Zorgverleners krijgen op het juiste moment en op de juiste plaats de informatie die ze nodig hebben.

 • Servicetaken voegen context toe aan de behoeften van de patiënt en helpen het personeel de juiste prioriteit toe te kennen aan de zorgverlening.
 • Ondersteunt patiëntveiligheidsinitiatieven, doordat patiëntoproepen gemakkelijk van routinematig naar kritiek kunnen worden opgeschaald om Rapid Respons of andere noodteams te waarschuwen.
 • Glashelder. De Telligence verpleegpost zorgt voor geavanceerde audiocommunicatie: heldere digitale audio, regelbaar kamervolume en push-to-talk functionaliteit.

Laat het personeel efficiënter werken en ondersteunt tegelijk de patiëntveiligheid met schakelmateriaal zoals displays bij de kamerdeur, modules aan het bed en bij de deur, een externe invoermodule voor medische en niet-medische apparatuur, trekkoorden, een flexibele zelfstandige spraakmodule.

Patiëntenhandset, Ascom telligence 5.0

Modules van de patientenhandsets van het verpleegoproepsysteem

 • De instelbare kleuren, teksten en pictogrammen van de knoppen kunnen worden afgestemd op allerlei behoeften.
 • Schakelmateriaal, uitgerust met RJ-45-aansluitingen, zijn ‘hot-swappable’ om systeemonderbrekingen tot een minimum te beperken.
 • Kostenefficiënt, modulair concept waarmee u systemen kunt toesnijden op specifieke behoeften.

 

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window