Wat is het?

De VBI Integraalvloer is een prefab vloeroplossing voor nieuwbouwwoningen. De kant-en-klare VBI integraalvloer is van alle benodigde techniek voorzien en komt inclusief geïntegreerd trapgat.  Daardoor kunnen direct na het plaatsen van de vloer de wanden al geplaatst worden. Hierdoor worden bouw-, coördinatietijd en bouwkosten aanzienlijk gereduceerd en kunnen er in een mum van tijd nieuwe woningen gerealiseerd worden, met een lagere integrale kostprijs. Via industrialisatie van het bouwproces draagt de prefab vloeroplossing van VBI bij aan het woningtekort in Nederland. 

Designbrief

Omdat WeLLDesign bewezen kennis en ervaring heeft in industrieel bouwen en een sterke visie heeft over het waarom van te maken keuzes is zij op eerste initiatief van Thies van der Wal ingeschakeld om het zoek en keuzeproces te faciliteren. In een uitvoerige workshop in 2017 – gefaciliteerd door Mathijs van Dijk van WeLLDesign – werd mede door de visie van WeLLDesign het uiteindelijke concept gekozen en gedefinieerd. 

Sneller, beter en goedkoper bouwen

De prefab integraalvloeren worden in een half uur gelegd. De realisatie van een volledig casco heeft daardoor een gemiddeld tempo van een woning per dag, waarbij het leidingwerk, de afwerkingen en de binnenwanden in het casco direct gereed zijn. Ten opzichte van het ‘klassieke bouwen’ kan er dus veel sneller- en daarmee goedkoper – gebouwd worden.  

Door de prefab VBI integraalvloer wordt ook het gehele bouwproces een stuk voorspelbaarder. De prefab integraalvloer is plug- & play. Alle techniek zoals E- en W-installaties is al geïnstalleerd en door de kwaliteitscontrole heen gegaan. Het enige dat op locatie moet gebeuren is de plaatsing. De kans op het tegenkomen van onverwachte problemen is dus veel kleiner en de kans op vertraging daardoor logischerwijs óók. Dit draagt bij aan de lage integrale kostprijs. 

Nog een voordeel is de waarborging van de kwaliteit van de vloeren. Een VBI integraalvloer wordt in de fabriek in elkaar gezet, in geconditioneerde omstandigheden. Dit betekent dat je niet meer te maken hebt met veranderlijke weersomstandigheden. De toleranties zijn daardoor kleiner en de kwaliteit kan beter gewaarborgd worden dan wanneer je een vloer ter plaatse zou produceren.  

De VBI integraalvloer in gebruik

Na detailontwikkeling en tests werd de Integraalvloer in november 2020 voor het eerst toegepast, en sindsdien op veel meer plekkenArjen Graven, projectmanager Wonen bij KlokGroep in Nijmegen ziet dat de VBI Integraalvloer een grote bijdrage kan leveren aan het oplossen van de woningcrisis: “Het tekort aan woningen is makkelijk op te lossen als de bouwsector zich meer focust op vergaande industrialisatie van het bouwproces. De VBI Integraalvloer is hiervan een mooi voorbeeld”. 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window