Design brief

Het verspreiden van zware kabels in de bouw is arbeidsintensief en tijdrovend. Livin Dethier bedacht de kabelkar en vond WeLLDesign als partner om haar idee tot een goed te produceren product vorm te geven en technisch te ontwikkelen.

 

De kabelkar

Belangrijke eisen waren stabiliteit, gebruiksgemak, robuustheid en fabricage in relatief kleine series. WeLLDesign realiseerde het ontwerp van de kabelkar door continu modellen te testen en te optimaliseren: van proof of principle tot een optimaal werkend prototype.

ROX, kabelkar, IF award

Met de gepatenteerde, robuuste haspel kan elke soort bekabeling worden uitgerold en opgerold, op een gebruiksvriendelijke en ergonomische manier. De ROX Kabelkar biedt tijdswinst, directe kostenbesparing en betere arbeidsomstandigheden: eerst waren twee man nodig om de kabels (een gewicht van zo’n 100 kilo) te verspreiden, nu één.

De kar heeft grote, stevige wielen voor gemakkelijk transport op iedere ondergrond. De centrale as is afneembaar, zodat de trolley ook gebruikt kan worden voor het transporteren van andere zware apparaten en gereedschappen.

ROX kabelkar, IDEA award
PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window