Design brief

IXL ontwikkelt een revolutionaire kooktechniek, waarmee lekkere en gezonde gerechten, gebaseerd op natuurlijke voedingsmiddelen, supersnel worden bereid met behulp van pulstechnologie. Met de NutriPulse kan bijvoorbeeld kabeljauw binnen een paar seconden worden gepocheerd. Draadjesvlees binnen enkele tientallen seconden.

WeLLDesign was betrokken bij deze innovatieve conceptontwikkeling en verzorgde het design en de technische ontwikkeling naar een in serie te produceren product, inclusief prototyping.

IXL, nutripulse, prototype

De NutriPulse

Tijdens een creatieve workshop met IXL werd de scope van het project vastgelegd, uitgaande van het door IXL gebouwde Proof of Principle. Eisen waren een homogene verwarming van het voedsel, verbrandingsrisico verminderen en een goede warmtespreiding om energiereductie te waarborgen.

Het concept is vertaald naar een aantrekkelijk en innovatief design, passend in professionele keukens: een high-tech pannetje met een compact docking station. Bij de engineering is rekening gehouden met de strenge hygiëne- en veiligheidseisen.

IXL, nutripulse, e-cooker

 

Het complete concept zal voor een revolutie in professionele keukens zorgen, maar is in de toekomst zeker ook interessant voor consumenten. Niet alleen behoudt het voedingswaarde, smaak, kleur en geur, maar ook energiebesparing opleveren. Het neemt ook risico op verbranding weg. Een groot pluspunt voor gezinnen met jonge kinderen.

De NutriPulse heeft in 2011 de Food Valley Award gewonnen.

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window