Rhosonics SDM flow meters

Flow meters communiceren kwaliteit door goede vormgeving. Rhosonics heeft september 2016 met trots zijn nieuwe product, de SDM Slurry Density Meter, gelanceerd. SDM is een meetinstrument dat specifiek ontworpen is om de dichtheid te meten van slurries. Één van de meest unieke eigenschappen van de SDM is dat de dichtheidsmeter ultrasone technologie gebruikt om de dichtheid te meten. In de industrieën waar de SDM kan worden toegepast, wordt van oudsher voornamelijk met nucleaire dichtheidsmeters gewerkt. De nucleaire technologie stuit echter op een strenger wordend milieubeleid en heeft in toenemende mate problemen met wetgeving. De SDM is de volgende generatie van niet-nucleaire dichtheidsmeters.

WeLLDesign heeft het Industrial Design gerealiseerd.

 

Krohne Altometer

Krohne vroeg WeLLDesign voor de uitvoering van een onderzoek en de productontwikkeling van componenten van de Altometer. Deze flowmeter wordt gebruikt in vullijnen voor de drankenindustrie.

Kritische factoren zijn de hygiënische afdichting, het bestand zijn tegen trillingen, hoge temperaturen, en agressieve reinigingsmiddelen in relatie tot levensduur.

WeLLDesign voerde op basis van deze eisen de product engineering uit van een kunststof behuizing voor de montage van de PCB’s, en ook van de afdichting tussen de flowmeter en de flensaansluiting van de vullijn.

De focus van het ontwerp ligt op de assemblage, het gemak van de PCB’s en de manier van bekabeling. De kabelgeleiding is zodanig dat deze de meetnauwkeurigheid van de flowmeter niet kan beïnvloeden.

Krohne altometers.

 

Brooks flow meters

Brooks Instrument, wereldleider in precisiemetingen en -controle van vloeistoffen, innoveert al decennia lang technologie voor vloeiend thermische massa. Zij lanceren continu nieuwe producten en verbeteren op die manier bestaande systemen op hun precisie, respons, nauwkeurigheid en robuustheid.

Om elk proces tot in detail onder controle te houden, moet je precies kunnen meten wat er gaande is – in de toevoerleiding, de kamer, op elk willekeurig punt. Vervolgens moet deze informatie verwerkt worden om gebruikt te worden om het proces precies volgens de specificaties te laten verlopen.

WeLLDesign was verantwoordelijk voor het product design en de mechanical engineering.

Brooks flow meter, mass flow meter

Brooks flow meter.

 

ASM

Voor ASM heeft WeLLDesign mass flow meters ontwikkeld waarin een laminaire gasstroom is gerealiseerd.

ASM gas flow meter, gas control

Flow meters voor ASM. De ASM AFC 25.00 mass flow controller.

 

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window