Over Fei company

FEI Company’s Vitrobot is een door Maastricht Instruments ontwikkeld labtoestel. Met de Vitrobot worden geglaceerde samples gemaakt voor gebruik in de elektronenmicroscoop. FEI Company brengt de Vitrobot op de markt in combinatie met haar elektronenmicroscopen.

De Vitrobot

Maastricht Instruments, dat zich bij de eerste generaties Vitrobots vooral op het technisch functioneren concentreerde, wilde ook het ontwerp perfectioneren. Zij vroeg WeLLDesign om een ergonomisch optimale vormgeving te ontwerpen die aansluit bij de vormtaal van FEI Company. Dit alles binnen de randvoorwaarden voor kleine productieseries van het labtoestel.

Maastricht Instruments, Vitrobot

Ons enthousiaste team deed gebruiksonderzoek van de Vitrobot, formuleerde de ergonomische randvoorwaarden en bestudeerde de vormtaal van FEI Company. Hiermee ontwikkelden we designconcepten, waarmee we het uiteindelijke design realiseerden van het labtoestel. De keuze viel op vacuümvormen en staalplaatbewerking; dit vanwege de productieaantallen.

‘De Vitrobot verovert de markt stormenderhand’ –Frans Smeets, hoofd van IDEE van de UM-faculteit Health, Medicine & Life Sciences.

MuScan

Dit apparaat genereert hoge resolutie afbeeldingen met behulp van gepatenteerde scanners. De afbeeldingen hebben een optimale achtergrondreductie. MuScan – supersnelle detectie van bacteriën, ontwikkeld door CCM en vormgegeven door WeLLDesign.

Dit apparaat is zeer robuust voor zowel transport als herhaaldelijk gebruik, resistent tegen impact en heeft een kleine footprint. Hij past daardoor op praktisch elke plek in het laboratorium. Handig voor het doorvoeren van data.

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window