News

Sneller én biobased bouwen

WeGrow, het kennisplatform voor ‘Agro-bouw en Biobased Bouwen’, organiseert op 11 september a.s. in Kamerik haar eerste congres.

WeLLDesign presenteert daar, samen met Greenager+, een schaalmodel van WeLLPanels®, een biobased industrieel te produceren wandsysteem. We tonen de oplossing met een frame van Kirihout ingevuld met biobased isolatiemateriaal van Miscanthus en/of Kirisnippers. Ons systeem laat zich overigens ook uitstekend combineren met andere biobased isolatiematerialen. 

We tonen ook een vernieuwende – octrooi aangevraagd – productiemethode: hiermee wordt in één enkele arbeidsgang de totale isolatie aangebracht. Zowel die tussen de framedelen, als ook die aan de buitenzijde ervan. Deze methode is nieuw. Nu wordt immers eerst de isolatie tussen de framedelen aangebracht en in een volgende arbeidsgang die daarbuiten. De nieuwe methode die we in Kamerik presenteren, is toepasbaar voor HSB en andere framesystemen. 

Onze nieuwe methode, geschikt voor wanden, vloeren, daken en voorzetgevels, biedt door de integrale stijfheid van de uitgeharde isolatiematerialen ook mogelijkheden om te besparen op framemateriaal. De methode biedt vele andere voordelen waaronder een efficiëntere wandafwerking en veel keuzemogelijkheden in kleur en textuur. 

WeLLDesign ontwikkelt al decennialang producten en bouwsystemen om het bouwproces efficiënter te maken. Met deze vernieuwende productiemethode kunnen we én Biobased én tegelijk ook efficiënter bouwen. 

Graag tot ziens op WeGrow.

Comments are closed.

Close Search Window