News

Misschien is het wel het meest essentiële onderdeel van onze studio: de 3D printers. Waar zouden we zonder ze zijn? Deze week hebben we een gloednieuwe Ultimaker mogen ontvangen en we staan te popelen om hem in gebruik te nemen.

Binnenkomst van de nieuwe 3D printer

Onze nieuwe aanwinst: de ultimaker S5

De nieuwe Ultimator S5 zal voor veel projecten ingezet gaan worden omdat hij ons helpt met snel en effectief ontwerpen. Dankzij de 3D printer maken we snel functiemodellen, proof-of-principles en prototypes.

Door onze ideeën te testen in 3D prints kunnen we snel keuzes maken en boeken we binnen korte tijd vaak grote resultaten. De printers draaien dan ook vrijwel dag en nacht om aan onze behoefte te voldoen en snel met onze klanten te kunnen communiceren over de testresultaten. 

Met deze nieuwe 3D printer vergroten we opnieuw onze printcapaciteit.

De 3D printer en het ontwerpproces

Binnen onze dagelijkse werkzaamheden zijn de 3D printers eigenlijk niet meer weg te denken. De cyclussen van bedenken-schetsen-modelleren en vervolgens testen zijn een stuk korter geworden. Dit past bij onze hands-on aanpak: door snel te prototypen kunnen we onze ontwerpen ook snel beoordelen.

Rapid prototyping

Wij zijn ervaren in ‘Rapid prototyping’: het snel ontwikkelen van prototypes om een ontwerp te testen. Wij gebruiken dit in elk stadium van het ontwerpproces: om tot verschillende concepten te komen, maar óók om de laatste details te bepalen.

Het gebruiken van een 3D printer voor rapid prototyping heeft voor ons grote voordelen. Naast dat het snel en kosteneffectief is, zorgt het ook voor efficiënte iteratie: het is gemakkelijk om wijzigingen aan te brengen in een 3D-model en het prototype opnieuw te printen en te testen. Dit proces herhalen we totdat het gewenste ontwerp is bereikt.

Voor rapid prototyping is 3D printen niet de enige tool die we gebruiken: soms kleien we, soms modelleren we met hardschuim en soms maken we modellen uit karton. Maar 3D printen is met al zijn voordelen waarschijnlijk wel onze favoriet. De nieuwe Ultimaker zal dan ook goed tot zijn recht gaan komen en ons helpen met heel wat uitdagende projecten.

Comments are closed.

Close Search Window