News

Treehold, het product dat WeLLDesign door heeft mogen ontwikkelen, was afgelopen week te zien in de paleistuinen van Versailles. De reacties waren erg positief.

In de paleistuinen van Versailles staan honderden kastanjebomen waarvan de meesten ook nog eens erg oud zijn. De kastanjebloedingsziekte bij dit soort oude kastanjes is niet ongewoon en de Treehold kan deze bomen genezen in slechts 4 uur tijd. De demo diende vooral om te laten zien hoe makkelijk de Treehold aan te brengen en te verwijderen is en hier kregen ze erg positieve reacties op.

In de paleistuinen van Versailles bevinden zich wel honderden kastanjebomen

Een tijdsreductie van zo’n 90 procent

Waar zieke kastanjebomen eerder behandeld werden met dure, complexe en bovenal tijdrovende behandelingen, is het redden van een kastanjeboom met de Treehold een stuk eenvoudiger geworden. De treehold valt met name op door de enorme verbetering ten opzichte de eerdere methode. Voorheen moest één individuele boom tot wel 48 uur ingepakt staan. Marc Derksen van Treehold: “Wij dachten: dat moet sneller, anders pakken gemeenten ook echt alleen de monumentale bomen aan. Een behandeling met infrarood warmte is even effectief, maar veel duurzamer en efficiënter. In 4 uur heb je één boom behandeld. Een tijdsreductie van zo’n 90 procent.”

“Een behandeling met infrarood warmte is even effectief, maar veel duurzamer en efficiënter”

Demonstratie van de Treehold in de paleistuinen van Versailles

‘When nature needs help’

De droom van Treehold is om ervoor te zorgen dat elke zieke kastanje behandeld kan worden, ook als dit géén monumentale boom is. Met een behandeling die veel sneller en goedkoper is zullen meer bomen gered kunnen worden, en op die manier hoopt Treehold de wereld te kunnen vergroenen. En vooral natuurlijk: het bestaande groen te kunnen behouden. Het slogan van Treehold is niet voor niets ‘when nature needs help’.

Met lof ontvangen

Met de succesvolle demonstratie in de paleistuinen van Versailles is Treehold weer een stapje dichterbij een grootschalige toepassing van deze nieuwe methode. En wij als ontwerpers worden hier natuurlijk ook erg blij van: dat een van onze producten met zoveel lof ontvangen wordt is natuurlijk erg goed nieuws.

Comments are closed.

Close Search Window