News

De ontwikkeling van de Histor Paintcan en de Bloemenfust van Royal FloraHolland liggen 25 jaar uit elkaar maar kennen een wezenlijke overeenkomst. Daar waar de ronde emmer werd herontworpen naar een vierkante variant, heeft het ronde verfblik eenzelfde transformatie ondergaan. Het resultaat? Twee super bijzondere, tijdloze en functionele iconen.

WeLLDesign ontwikkelde de Bloemenfust in 1980 in nauwe samenwerking met zowel de veiling als de kweker. Het begon met een intensief ontwikkelingsproces voor het herontwerp van de emmer. Het uiteindelijke, onverslaanbare concept is ruimtesparend, licht, stabiel en volledig afgestemd op alle eisen van de kweker, veiling en handel. Nu, 40 jaar later, is de Bloemenfust wereldwijd in talloze veilingen in gebruik en al meer dan 30 jaar de absolute wereldstandaard. Hoe dit gerealiseerd is? Kijk verder op onze website.

25 jaar later gingen we een vergelijkbare uitdaging aan, dit keer voor het authentieke, oer-Hollandse verfmerk Histor, sinds 2007 onderdeel van PPG. WeLLDesign won in 2010 met het concept van de Paintcan de pitch voor Histor. Het nieuwe, baanbrekende verpakkingsontwerp gaat volledig uit van de gebruikerservaring van de doe-het-zelver. Een uitgebreid onderzoek – de customer journey – van het totale schildersproces leidde tot een nieuw concept. De ruimtebesparende en gemakkelijker hanteerbare vierkante kunststof verpakking: één die niet lekt tijdens het schenken, beter afsluitbaar is, geen hard geworden verfresten achterlaat en bovendien ook grote logistieke voordelen kent. De Paintcan heeft de Gouden Noot én de Dutch Design Award (DDA) gewonnen. Klik hier om meer te lezen over deze verf-innovatie.

Comments are closed.

Close Search Window