News

Voorheen waren we blij met ons kopje koffie thuis: de koffie uit de grote ketels op het werk haalde het niet bij de koffie die we thuis opschonken in het Melitta filter (met de bekende kegelvormige filterhouders uit 1937). Inmiddels kwamen er voor bedrijven prachtige apparaten met vele verschillende soorten koffie. Dat leidde vervolgens weer tot nieuwe koffiezetters voor thuis en ontdekte je de heerlijke espresso! Nu maakt het niet zoveel meer uit waar je bent: jouw koffieverslaving voed je prima thuis én op het werk!

Althans… wanneer de automaat het goed doet en goede koffie zet. Met die uitdaging is  WeLLDesign aan de slag gegaan. In 1985 ontwikkelde WeLLDesign de eerste table top fresh brew koffieautomaat, de VanNelle Esprit. WeLLDesign ontwikkelde vele professionele koffieautomaten en stond later aan de wieg van de Senseo. WAACS Design ontwierp de vormgeving en WeLLDesign ontwikkelde de techniek van het toestel tot en met de eerste prototypeserie. De wereld van de koffie veranderde met de invoering van de Senseo en vele bedrijven probeerden mee te liften op het succes.

Deze mooie ontwikkelingen beperkte zich niet tot koffie. Voor onze opgedane kennis over doseren en dispensen zien wij andere prachtige mogelijkheden, zowel binnen als buiten de foodbranche. We ontwikkelden bijvoorbeeld doseer- en dispenseersystemen voor andere koude en warme dranken (o.a. BevyzSDSZengo), droge producten (Cup-a-Soup), hoog viskeuze vloeistoffen zoals zeep (Dreumex), kit (PCCox) en medicijnen (Evalan). Dit prachtige concept noemen we cross-over innovatie: onze brede ervaringen binnen het ene inzetten in een ander marktsegment!

Comments are closed.

Close Search Window