News

Op de Bouwbeurs, februari 2019, toonde VBI haar concept van de ‘vloer van de toekomst’. Een prefab, lichte en direct vlakke vloer met geïntegreerde leidingen en installaties die eenvoudig en droog gemonteerd kan worden.  Als onderzijde kan zowel beton als lichtgewicht (akoestisch) plaatmateriaal een optie zijn. Een innovatiesessie in 2018 onder leiding van Mathijs van Dijk van WeLLDesign – op verzoek van VBI – bracht de doorbraak naar dit concept.

Mathijs van Dijk werd gevraagd vanwege zijn visie van op de industrialisatie van de bouw en zijn lange ervaring met innovatie en productontwikkeling in de bouw. 

De ontwikkeling van deze vloer van de toekomst is het resultaat van gesprekken van VBI met een innovatiepanel van experts en afnemers uit de bouwkolom. VBI organiseerde hiervoor onder meer rondetafelgesprekken en expertmeetings. De vloer wordt op industriële wijze vervaardigd, én op industriële wijze verwerkt in het bouwproces en wordt daarmee een logisch onderdeel van de woningcasco’s van morgen.

VBI is een industriële partij. De ontwikkeling van deze vloer past binnen de toename van prefabricage in de bouw. In Nederland gaat dat hard, maar we zijn nog niet zover als Denemarken waar prefab in de markt veruit toonaangevend is. Bijna 98% wordt daar geprefabriceerd. Daarentegen omvat prefab bouwen in een land als Duitsland momenteel nog geen 5% van de markt. Toch is ook daar een sterke groei waarneembaar.

slider

Comments are closed.

Close Search Window