News

Gelukkig ondersteunde WeLLDesign ook al vóór de coronacrisis de mogelijkheid van thuiswerken en keuze van werktijden.

Thuiswerken is nu ook voor WeLLDesign al meer dan een maand een feit. Gelukkig ondersteunde WeLLDesign ook al vóór de coronacrisis de mogelijkheid van thuiswerken en keuze van werktijden. De omschakeling was daarom niet al te groot. Hoewel we het samenwerken in de studio missen, gaan alle designwerkzaamheden gewoon door. Overleggen doen we digitaal. Bij prototyping in de Workspace of assemblage en tests in ons lab houden we ons aan de anderhalve meter afstand.

Thuiswerken voor Arjan Oosterhuis
Arjan Oosterhuis kan ook prima thuis prototypen.

 We zijn nu gewend aan de nieuwe situatie en goed op elkaar ingespeeld. Het voelt alsof we al tijdenlang zo werken. In feite is het nog geen twee maanden. Hoewel WeLLDesign thuiswerken altijd al ondersteunde, voelt dit ‘nieuwe werken’ voor de werknemers toch net wat anders. Er is net iets meer planning nodig. Sparren direct on-the-spot kan nu alleen via videobellen en scherm delen. Bij prototyping on-the-spot komen de persoonlijke beschermingsmiddelen (overalls, brillen en stofmaskers) tevoorschijn. Dit geeft ons – en uiteindelijk iedereen – meer veiligheid.

Thuiswerken, prototyping
Bram van der Veen kan nog veilig prototypen in het lab

Onze mbo-stagiairs konden door. Ook al misten ze het stagegevoel en ontbeerden ze de inspiratie van de directe werkomgeving. Tegelijkertijd leren ze veel. Naast hun vakinhoudelijke ontwikkeling en ontwerpvaardigheid, doen ze ook zelfkennis op en leren ze zelfstandig werken.

Kai Smit, Luuk Boevink en Manon Milner werken thuis

Het mooie van ontwerpers is hun oplossingsgerichtheid. Niet denken in problemen, maar in oplossingen en kansen. Zo biedt deze coronacrisis ook kansen op ontwikkeling en waardevolle innovatie, onder andere op het gebied van Health en Building, twee belangrijke pijlers van WeLLDesign. Corona brengt een gedragsverandering tot stand en gedragsverandering geeft innovatiekansen. Daarom kan WeLLDesign juist in deze periode met volle vaart door. Dus ook in deze periode gaat innovatie door; de drive is ook hoe we hier beter uitkomen.

Als u een idee hebt dat u graag gerealiseerd ziet worden, of een vraagstuk dat om een innovatieve oplossing vraagt, neem dan vooral contact met ons op.

Comments are closed.

Close Search Window