News

Industrieel ontwerper Bram van der Veen vertelt over het coronaproof ChatKot.


Het ChatKot in werking! De vonk van Bram van der Veen

WeLLDesign is trots op teamgenoot Bram van der Veen. In een interview dat plaats vond in een ChatKot vertelde hij over zijn idee voor een coronaproof oplossing voor contact in de anderhalvemetersamenleving. Het ChatKot fungeert als spreekhuisje!

Het ChatKot Model A in de parkeergarage van zorginstelling Heel Europa te Purmerend

Bram van der Veen, industrieel ontwerper bij WeLLDesign, zag direct de verbeterpunten bij het langskomen van een nieuwsitem over een coronaproof bezoekhuisje: een volledig ingericht huisje is namelijk lastig te reinigen en dat beperkt het gebruik. Ook zou de prijs lager kunnen en zou plaatsing en verplaatsing minder tijdrovend kunnen zijn.

Als team van WeLLDesign gingen we met Brams idee aan de slag. Het doel was om elk mens volledige participatie aan de maatschappij te gunnen, met inachtneming van de coronamaatregelen.

Het resultaat bestond uit vier modellen voor een coronaproof ontmoetingshuisje, model C, H, A en T. Elk model met unieke eigenschappen om elke situatie en locatie aan te kunnen. Voor uiteenlopende situaties en locaties: zorg, onderwijs, horeca en voor tijdelijke plaatsing en gebruik als kraam-, felicitatie- of condoleancehuisje.

Coronaproof ChatKot in Heel Europa zorginstelling
De transparante scheidingswand in het ChatKot Model A zorgt voor intiem contact en een compleet beeld van de gesprekspartner.

Het ChatKot was geboren: een ontmoetingshuisje dat aan de behoeftes van potentiële gebruikers én aan de anderhalvemetersamenleving voldoet. Het coronaproof ChatKot – ook over de naam is nagedacht – heeft veel voordelen ten opzichte van bestaande oplossingen. Het sterke maar toch superlichte honingraatmateriaal is gemakkelijk te vervoeren, hygiënisch, want makkelijk en uitstekend schoon te maken, weer- en windbestendig, lichtdoorlatend en bovendien recyclebaar.

Dat laatste is van belang voor het leven na corona, hoewel het ChatKot ook dan zijn waarde behoudt. ‘Ik hoop het natuurlijk niet, maar ik denk dat de angst voor deze ziekte nog wel even zal blijven’, zegt Van der Veen.

Lees hier het interview in De Vonk van het Financieel Dagblad.

Comments are closed.

Close Search Window