News

De bewoners van de eerste MorgenWonen-woning in de Spaarndamse wijk SpaarneBuiten hebben op dinsdag 12 december de sleutels van hun nul-op-de-meterhuis ontvangen.


Ze krijgen ze van wethouder Raymond van Haeften van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Bouwbedrijf VolkerWessels heeft deze energiezuinige, gasloze woning in Spaarndam in 1 dag tijd gebouwd. Deze werkzaamheden vonden met name plaats in een fabriek in Coevorden: op locatie wordt de woning in elkaar gezet, maar kan hij ook weer eenvoudig uit elkaar worden gehaald. Daarnaast is het zo mogelijk de huizen te verplaatsen, zonder ze te slopen of hiervoor nieuwe bouwmaterialen te gebruiken.

23 Nul-op-de-meter MorgenWonen-woningen in SpaarneBuiten

Dit is het eerste van 23 MorgenWonen-woningen in de wijk SpaarneBuiten. Voor de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude speelde met name de duurzame aspecten van de woningen een belangrijke rol. Hiermee draagt deze gemeente bij aan het behalen van belangrijke milieudoelstellingen. Zo beschikken ze over hoogwaardig geïsoleerde gevels en triple glas. Daarnaast zijn de woningen volledig elektrisch: een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht voor de woning en warm water. Het dak is aan de zuidzijde bekleed met zonnepanelen, waarmee de woning zijn eigen energie opwekt. De CO2-gestuurde ventilatie met warmteterugwinning.

WeLLDesign heeft het concept voor MorgenWonen bedacht en samen met VolkerWessels tot in detail doorontwikkeld. In feite de eerste integrale  doorontwikkeling van de filosofie van Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen  van 2 decennia terug. De crisis in de bouw gaf het een boost. Demontabel is een voorwaarde voor circulariteit.  Nul-op-de-meter is nu een logische toegevoegde voorwaarde.

Comments are closed.

Close Search Window