News

Centrale Lage Weide een mogelijk nieuw onderkomen voor WeLLDesign.


Een deel van Centrale Lage Weide wordt getransformeerd tot de Energy Solution Incubator. Deze authentieke locatie in Utrecht biedt ruimte en sfeer. Het behoort niet voor niets tot industrieel erfgoed. Elementen die WeLLDesign aanspreken in de zoektocht naar een mogelijk nieuwe onderkomen.

Centrale Lage Weide als energy Solution Incubator

Energy Solution Incubator wil een platform bieden voor de realisatie van constructieve oplossingen voor energievraagstukken. Daarom ontwikkelt het de nu nog niet benutte ruimte van Centrale Lage Weide tot incubator. De mogelijkheden lopen uiteen van huisvesting en het uitvoeren van testprojecten, tot het inspireren met oplossingen.

Centrale Lage Weide als Energy Solution Incubator

WeLLDesign kreeg een rondleiding door de oude én de  nog bestaande energiecentrale om zicht te krijgen op de mogelijkheden van dit sfeervolle pand. Kantoren werden beoordeeld op hun potentie. Is er genoeg inspirerende ruimte om achter een bureau te werken en voor  ontwerpwerkzaamheden? Is de ruimte voor montagewerkzaamheden en tests flexibel? Hoe is de netwerkbeveiliging? En de andere faciliteiten? Scherpe vragen om tot een zo goed mogelijk oordeel te kunnen komen.

Er zijn diverse ruimtes van de centrale bezocht. Niet alleen die waar WeLLDesign (grotere) prototypes kan bouwen maar ook de plekken van de huidige energiecentrale van Eneco. Met de verplichte jasjes, helmen en brillen liep het team vol verwondering en ontzag door de enorme ruimtes, tot wel 25 meter hoog.

Comments are closed.

Close Search Window