News

VolkerWessels bouwt voor de 500ste keer binnen een dag een woning


De 500ste keer

Voor de 500ste keer is een MorgenWonen woning in elkaar gezet, in Dongen. Deze energienotanul woning is zo bijzonder omdat die in minder dan één dag wordt geassembleerd. Een energienotanul woning is een woning die aan het eind van het jaar een energierekening van 0 euro hebben.

Het concept van MorgenWonen is door WeLLDesign bedacht en tot in detail ontworpen volgens een systematisch product ontwikkelproces. Dit volledig nieuwe woningbouwconcept van VolkerWessels is twee jaar geleden door Dik Wessels geïntroduceerd.

500ste keer Morgen Wonen

Auto-industrie

Net als in de auto-industrie wordt er industrieel gewerkt. Door gebruik te maken van slimme uitwisselbare platformelementen kan er ongekend snel gebouwd worden. Elk platformelement wordt vooraf in de fabriek geproduceerd, onder ideale omstandigheden. Na vervoer naar de locatie worden de onderdelen eenvoudig in elkaar gezet. Dit garandeert een hoge kwaliteit, betrouwbare en snelle levering en beperkt hinder en bouwafval op de locatie tot het minimum. Voor de volledige afwerking en inrichting van de woning is slechts een paar extra dagen nodig. Zodra de sleutel in ontvangst wordt genomen kan dus al begonnen worden met de organisatie van de housewarming.

 

Slimme constructie

Deze slimme constructie is nu voor de 500ste keer toegepast. Zo snel als een woning in elkaar kan worden gezet, zo snel is die ook weer uit elkaar te halen. Dit maakt het zeer eenvoudig een volledige woning van de ene naar de ander locatie te verplaatsen. Zonder sloop en zonder gebruik van nieuwe bouwmaterialen.

Morgen Wonen - Slimme constructie
MorgenWonen woningen worden opgeleverd met een volledig functionele badkamer en een luxe keuken

MorgenWonen volledig afgewerkt

De woningen van MorgenWonen zijn zo compleet bij aflevering dat je meteen je eigen spullen kunt verhuizen. Aan alles is gedacht: de woning wordt opgeleverd inclusief stoffering, bekleding van de trappen en gesausde muren. Verder beschikt de woning over een compleet ingerichte badkamer en een luxe keuken met A-label vaatwasser, koel-vriescombinatie, combimagnetron, inductiekookplaat en rvs afzuigkap.

Duurzaamheid

MorgenWonen is milieubewust en comfortabel wonen. De woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. MorgenWonen maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, de woningen hebben geen gasaansluiting. Het dak is aan de zuidzijde bekleed met zonnepanelen waarmee eigen energie wordt opwekt. Op de Slimme Meter is af te lezen hoeveel energie van het net gebruikt wordt en hoeveel hieraan wordt terug geleverd. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer.

Comments are closed.

Close Search Window