Marktpositie

Om haar marktpositie in straatmeubilair te verbeteren, besloot Velopa tot de ontwikkeling van een vandaalbestendige afvalbak die ook makkelijk is te legen. WeLLDesign ontwikkelde het ontwerp en de vormgeving.

 

Ontwerp en USP’s

In steeds meer gemeenten hoort de Articlean inmiddels tot het straatbeeld. Uitgangspunten bij de productontwikkeling waren vandalismebestendigheid, brandveiligheid en variatie in plaatsingsmogelijkheden.

Velopa Articlean

Tot de gerealiseerde USP’s rekent WeLLDesign: eenvoudig en snel te legen, een optionele deksel (tegen luchtjes), kleurvariaties en vandaalbestendigheid. De Articlean bestaat zowel in een onder- als in een bovenlosser.

Dit efficiënte en duurzame design is een bekend gezicht geworden in de straten van Nederland. WeLLDesign heeft tijdens de ontwikkeling van de Articlean niet alleen rekening gehouden met de ergonomie van het legen van de afvalbak, maar ook met antivandalisme, vuurveiligheid en variëteit in ophangmethoden. Sinds 1985 is het innovatieve concept van de Articlean meerdere malen geïmiteerd. – Velopa

BigBin

In 2005 won WeLLDesign de prijsvraag van Nederland Schoon voor een oplossing om op het strand van Bloemendaal het zwerfafval drastisch te verminderen. 

Zo kwamen wij op het idee voor de BigBin, een vorm die geïnspireerd is op een bloemenvaas, volledig gemaakt van recyclebaar polyethyleen.

 

De BigBin in gebruik

Deze vrolijke ‘Dutch Design’ afvalvaas is gebaseerd op het idee hoe meer een afvalpunt eruit springt, hoe meer strandbezoekers er gebruik van zullen maken.

De BigBin is wel 2,5 meter hoog en zie je dus vanaf grote afstand, zelfs tussen alle parasols op het strand. Ook de felle kleuren maken dat de BigBin flink opvalt.

De BigBin in gebruik 

De BigBin tijdens een zonnige dag

Slim aan het ontwerp is dat hij uit één stuk wordt rotatie gegoten, en de ‘doppen’ vervolgens worden verwisseld om verschillende kleursamenstellingen te creëren. Dat zorgt voor lage productiekosten zonder in te leveren op de vrolijke uitstraling.

De BigBin is jarenlang gebruikt op het strand van Bloemendaal en kreeg zeer positieve reacties. De BigBin bewees zichzelf in het verminderen van het zwerfafval.

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window