Marktpositie

Om haar marktpositie in straatmeubilair te verbeteren, besloot Velopa tot de ontwikkeling van een vandaalbestendige afvalbak die ook makkelijk is te legen. WeLLDesign ontwikkelde het ontwerp en de vormgeving.

 

Ontwerp en USP’s

In steeds meer gemeenten hoort de Articlean inmiddels tot het straatbeeld. Uitgangspunten bij de productontwikkeling waren vandalismebestendigheid, brandveiligheid en variatie in plaatsingsmogelijkheden.

Velopa Articlean

Tot de gerealiseerde USP’s rekent WeLLDesign: eenvoudig en snel te legen, een optionele deksel (tegen luchtjes), kleurvariaties en vandaalbestendigheid. De Articlean bestaat zowel in een onder- als in een bovenlosser.

Dit efficiënte en duurzame design is een bekend gezicht geworden in de straten van Nederland. WeLLDesign heeft tijdens de ontwikkeling van de Articlean niet alleen rekening gehouden met de ergonomie van het legen van de afvalbak, maar ook met antivandalisme, vuurveiligheid en variëteit in ophangmethoden. Sinds 1985 is het innovatieve concept van de Articlean meerdere malen geïmiteerd. – Velopa

BigBin

In 2005 won WeLLDesign de prijsvraag van Nederland Schoon voor een oplossing om op het strand van Bloemendaal het zwerfafval drastisch te verminderen.

Bloemendaal > bloemenvaas > afvalvaas. Het positieve en vrolijke gedragsbeïnvloedend (persuasive) design van de ‘Dutch Design’ afvalvaas of BigBin werkt aanstekelijk om zwerfafval op de bestemde plek te brengen.

 

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window