Design brief

Bij jonge kinderen zijn de bloedvaten slecht zichtbaar onder het babyvet. Bij een donkere huid is dat extra lastig. Dan moet er vaker worden geprikt, met mogelijke complicaties. Professor Ruud Verdaasdonk, zelf vader van een kind met een donkere huid, kwam op het idee om infrarood licht te gebruiken. Hij kwam met een idee voor een product: de VascuLuminator.

UMCU Vasculuminator

Schetsen voor de UMCU Vasculuminator

 

Industrieel design

Samen met de afdeling Klinische Fysica van het UMCU maakte WeLLDesign de vertaalslag naar een serieproduct. De productontwikkeling vond in het korte tijdsbestek van vijf maanden plaats.

Een gebruikersonderzoek op de prikpoli en op de afdelingen oncologie en neonatologie gaf WeLLDesign de inzichten voor een ergonomisch, gebruiksvriendelijk design. Ons team voerde ook het Mechanisch Ontwerp en de Engineering tot Prototype uit.

UMCU Vasculuminator

De VascuLuminator in zijn geheel, close-up en een exploded view

 

De VascuLuminator

De Vasculuminator schijnt met infrarood licht door ledematen heen. Een speciale camera maakt de bloedvaten duidelijk zichtbaar op een beeldscherm. Met die informatie kan de arts beter zien waar hij moet prikken. Het misprikken is teruggebracht van 12% naar 2%. Voor kinderen wordt de lamp verstopt in een speelgoedbeestje. Toepasselijk. Door de vier wielen en de lange stang om het scherm op de juiste plek te brengen, heeft de VasuLuminator van de kinderen de bijnaam “Giraf” gekregen.

UMCU Vasculuminator

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Close Search Window