Tuinkantoor ZaaK, een uniek tuinkantoor

Efficiency van thuiswerken gewoon goed in tuinkantoor ZaaK. De recente maatschappelijke ontwikkelingen bieden kansen voor innovatie. In maart 2020 sloeg het coronavirus toe en begon het grootste thuiswerkexperiment ooit.

Onderzoek toont aan dat de effectiviteit van het thuiswerken beter is dan in de kantoortuin. Digitaal vergaderen blijkt efficiënter dan fysiek. Het wegvallende woon-werkverkeer levert tijdwinst op. Werkgevers zien ook andere voordelen: besparing op reiskosten, een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.

ZaaK tuinkantoor, logo

Het logo van ZaaK® is subtiel in de bovenhoek te vinden. Kwalitatief gesneden uit het metaal.

Thuiswerken is ‘gewoon’ geworden en zal voor een substantieel deel blijven. Dat vraagt om een geschikte oplossing. Om prettig en ongestoord te werken en de scheiding tussen werk en privé te borgen.

Zaak tuinkantoor, industrieel ontwerpen, prouctontwerp

Een ZaaK® van de zaak

 

Geen reistijd, wel naar de ZaaK

Tuinkantoor ZaaK is ontworpen om thuis naar je werk te gaan. Thuiswerken in je eigen tuinkantoor ZaaK, een plek om je te concentreren, rustig te telefoneren, beeldbellen of te vergaderen. Ruimtelijk vormgegeven met een direct weids visueel en fysiek contact met buiten. En als je de deur van de tuinkantoor ZaaK achter je sluit, kom je ook echt weer thuis.

Tuinkantoor ZaaK biedt een werkruimte die aan de arbo-eisen voldoet, met allure en een oogstrelende vormgeving: licht, lucht en ruimte. Je komt los van de dagelijkse beslommeringen van het ‘huishouden’. Tuinkantoor ZaaK heeft een prettig en gezond binnenklimaat, is comfortabel en energiearm.

Het uitgangspunt van ZaaK® is een vaste compacte, maar toch ruimtelijke ‘businessmaat’. Door tuinkantoor ZaaK te koppelen of te schakelen kan je gemakkelijk en veilig collega’s of klanten ontvangen of met meerdere personen coronaproof samenwerken of overleggen.

ZaaK tuinkantoor, industrieel ontwerpen, product ontwerp

ZaaK® model ZLD3 geplaatst

Tuinkantoor ZaaK is natuurlijk ook uitstekend geschikt als extra slaapvertrek bijvoorbeeld voor uitwonende kinderen of gasten. Of als huiswerk- of studeerplek. Of als speelruimte of plezierig buitenverblijf.

 

Uniek ZaaK® tuinkantoor

Tuinkantoor ZaaK is ontwikkeld en vormgegeven met onze inzet, kennis en ervaring in moderne bouwtechnieken én in co-creatie met potentiële gebruikers.

Tuinkantoor ZaaK is opgebouwd uit recyclebare sandwichpanelen met een huid deels van aluminium en deels van glasvezel versterkt thermoplastisch composiet. Deze sandwichpanelen combineren constructie en thermische isolatie (uit gerecyclede PET-flessen) waardoor er een zeer simpele totaalconstructie is gerealiseerd. Dat beperkt het aantal onderdelen en daarmee de assemblagetijd.

Een van de wanden bestaat uit een glazen pui, die aan de buitenzijde volledig vlak is en met aan de binnenzijde een kozijn uit minimalistisch staal.

Door drie gesloten wanden te combineren met een volledig glazen wand is een mix van geborgenheid en openheid ontstaan: ‘buiten wordt naar binnen gehaald’. Het oplopende dak geeft van binnen een sterk ruimtelijk gevoel en van buiten een speelse en expressieve vorm.

De achterwand van tuinkantoor ZaaK is tevens een ‘installatiewand’ waarin alle elektra en aansluitingen zijn verwerkt.

 

Het resultaat is een onderhoudsvrije en lichtgewicht ‘product’ dat op elke ondergrond kan worden geplaatst tot en met drassig weiland. Een fundering is niet nodig.

ZaaK wordt ofwel volledig afgebouwd als 3D-module direct geplaatst of als knockdown pakket naar de gewenste locatie vervoerd en daar binnen enkele uren geassembleerd.

ZaaK tuinkantoor, industrieel ontwerpen

Een onderhoudsvrij en lichtgewicht ‘product’ dat op elke ondergrond kan worden geplaatst tot en met drassig weiland.

Kenmerken

 • Sterk ruimtelijk effect; ‘buiten naar binnen’
 • Binnenkant licht populierenhout
 • Vloer met robuust vinyl
 • Dimbare ledverlichting
 • Twee dubbele wandcontactdozen
 • Voldoet aan ARBO-wet
 • Ruimte voor royaal bureau (80x 180cm) en meer
 • Geschakelde uitvoeringen voor ‘1,5m-plus’
 • Te koppelen tot executive-uitvoeringen
 • Constante luchtverversing, verwarming
 • Fijnstofverwijdering

De kenmerken van het tuinkantoor zijn goed te zien in de verschillende aanzichten. Het binnenaanzicht van ZaaK tuinkantoor laat het sterk ruimtelijk effect zien. De lichte houtsoort, dimbare ledverlichting en constante luchtverversing en -verwarming bieden een kantoorwaardige werkruimte.

Zaak tuinkantoor, werken, thuis werken, industrieel ontwerpen, productontwerp

Een kantoorwaardige werkruimte waarin comfortabel en professioneel gewerkt kan worden.

Technische specificaties:

 • Buiten ca. 2 x 2,6m, binnen 1,8  x 2,4m
 • Plafondhoogte 2,15 – 3,0 m
 • Fundering niet nodig; kan op elke ondergrond
 • Uitstekend geïsoleerd, kierdicht en tochtvrij
 • Isolerend glas met coating voor meer privacy
 • Minimalistisch stalen kozijn aan binnenzijde
 • Aan buitenzijde volledig vlakke glaswand
 • Vrijwel onderhoudsvrij
 • Fixatie met grondankers, blijvend verplaatsbaar
 • Compleet aangeleverd en Plug & Play 230 V
 • Optioneel: zonnepanelen en koeling
 • Bij gekoppelde versie pantry en sanitair als optie

 

De bescheiden afmetingen maken het tuinkantoor ZaaK uitermate geschikt voor thuis in de tuin, zonder in te leveren op functionaliteit en werkbaarheid. De plafondhoogte, het isolerend glas met privacy coating en optionele zonnepanelen en koeling maken dit tuinkantoor tot een volwaardige werkplek.

ZaaK tuinkantoor komt in enkele en geschakelde varianten die op elke ondergrond mogelijk zijn. Het tuinkantoor behoeft geen fundering, is uitstekend geïsoleerd en heeft uitbreidbare opties door de koppelende mogelijkheden.

 

Tuinkantoor ZaaK van de zaak?

Voor  meer informatie bezoek de website www.zaak.nu.

 

De visie van WeLLDesign achter het tuinkantoor

WeLLDesign wordt gedreven door de zoektocht naar materialen en industriële bouwsystemen, waarmee woningen substantieel goedkoper kunnen worden gerealiseerd.

Tuinkantoor ZaaK is het eerste comfortabele tuinkantoor dat industrieel is ontworpen uit de nieuwste recyclebare materialen. Het wordt industrieel vervaardigd en is modulair uit te breiden tot grotere ruimtes voor coronaproof samenwerken, vergaderen, presenteren en ook wonen. Met het modulaire systeem kunnen dus ook kleine tot grotere -zeer betaalbare- woningen worden gebouwd, voorzien van de industrieel vervaardigde MyCuby badkamersystemen. WeLLDesign zet hiermee een volgende stap in de ontwikkeling van innovatieve industriële bouwsystemen nadat zij in de periode 2010-2013 het concept MorgenWonen van VolkerWessels heeft bedacht en tot in detail ontwikkeld; en nog steeds de benchmark voor industrieel- en consumentgericht bouwen.

 

Een erkend Goed Industrieel Ontwerp (GIO 2020)

Op vrijdag 16 oktober heeft een onafhankelijke vakjury onder voorzitterschap van Jan Siebers en verder bestaande uit Zuzanna Skalska en Hans Robertus de inzending van WeLLDesign voor tuinkantoor ZaaK beoordeeld en voorgedragen voor een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2020! Vanaf nu zijn WeLLDesign en tuinkantoor ZaaK gerechtigd tot het gebruik van het logo GIO 2020.

Zaak tuinkantoor, GIO erkenning, thuis kantoor

ZaaK tuinkantoor heeft een erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO 2020)

ZaaK® is opgenomen in de GIO-tentoonstelling in de virtuele editie van de Dutch Design Week: https://ddw.nl/en/programme/5261/zaak. Meer informatie over de tuinkantoor ZaaK kunt u vinden op zaak.nu.

 

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window