Design brief

Het dragen van een scoliosebrace is niet cool voor meisjes tussen de 12 en 16 jaar oud. De braces zien eruit als stijve harnassen en niet te combineren met een trendy look. Dit zijn de redenen dat meisjes ze niet zo vaak dragen als zou moeten. De consequentie is dat de ten doel gestelde correctie niet behaald wordt. MUMC+ wilde hier verandering in brengen en de acceptatie binnen deze doelgroep vergroten door een nieuwe scoliosebrace te ontwikkelen.

WeLLDesign sprak met meisjes die genoodzaakt waren zo’n brace te dragen en hun ouders. Ons team onderzocht welke uitstraling gewenst was en het gebruiksgemak. Ze kwamen tot de conclusie dat de ideale brace onzichtbaar is onder kleding en minder impact heeft op het dagelijks leven.

Scoliosebrace, Maastricht, UMC

De scoliosebrace

Onderzoek was gedaan naar de beste manier van corrigeren in samenwerking met een orthopedist. Het resultaat is een brace volgens de wensen van de drager wat tegelijkertijd voldoende correctie geeft. Het gebruik van een band in plaats van de stijve thoracaal correctieonderdeel heeft geleid tot een effectievere correctie en is ook nog comfortabeler met dragen. Het grootste voordeel… de brace is minder zichtbaar onder kleding.

Maastricht, UMC, Scoliosebrace

Een ander voordeel en groot pluspunt ten opzichte van andere braces, is de voorsluiting. Dit geeft de gebruiker meer zelfstandigheid bij het aan- en uittrekken. Er zijn zoveel mogelijk openingen gelaten, zodat transpiratie tot een minimum wordt beperkt. De brace is licht van gewicht. zoveel mogelijk van zachte materialen gemaakt en te bestellen in veel kleuren en prints.

De brace was getest door het MUMC+ en ontwikkeld door WeLLDesign, in samenwerking met TNO, IDEE en Orthopedie 2000. Rapid Manufacturing zorgde ervoor dat seriematige productie mogelijk werd van de individuele passingen.

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window