Introductie

Heras is marktleider in buitenbeveiliging. Het bedrijf introduceerde tijdens de Internationale BouwBeurs 2011 een absolute Rule Breaker: de iGate. De iGate is een vrijdragende schuifpoort, door ons team op een revolutionaire manier vormgegeven.

Het proces

Om het hek goed aan te laten sluiten bij Heras, is er gekeken naar de brand identity. Daaruit zijn kernwoorden gekomen, zoals betrouwbaar, intelligent, stijlvol, in the lead… Samen met afbeeldingen is een moodboard gecreëerd om meer betekenis aan deze woorden te geven.

Met de brand identity duidelijk, kon er gekeken worden naar de vormtaal voor het hek. Op dezelfde manier is ook hier een moodboard voor gemaakt. Een paar kernwoorden hieruit zijn tijdloos, geometrisch, toegankelijk, strak en zakelijk.

Heras iGate, Moodboard, design language

Moodboard design language

De iGate

Detail engineering Heras iGate
Personaliseren Heras iGate

Het is een opvallend design met softe vormen, te personaliseren vulling en ledverlichting. De poort heeft ook geïntegreerde functies, zoals blinklichten in de ronde hoek. De uiteindelijke look & feel kan door de architect en afnemer worden bepaald: van beplating tot de kleuren van RGB-leds.

Industrieel ontwerp Heras iGate
Industrieel ontwerp Heras iGate

iGate maakt van een gewone schuifpoort een fantastisch visitekaartje. Eindelijk een poort die niet afschrikt, maar juist verwelkomt. En dat met een vrij te kiezen boodschap… design your own gate!

Lighting design Heras iGate

Ontwikkeling

De poort is binnen één jaar ontwikkeld door de eigen R&D-afdeling van Heras, onder projectleiding en in samenwerking met engineers van WeLLDesign.

Reddot, iF design award, GIO award

Awards: Red Dot Design Award 2011, GIO Award 2011, IF Award 2012

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window