INTRODUCTIE

We love to challenge the now….’
…. is het motto van WeLLDesign. Elk proces, dienst of product zal eens veranderen; zeker als het niet langer aansluit bij de behoeften van de eindgebruiker, als nieuwe technieken betere oplossingen mogelijk maken of maatschappelijk inzichten zijn veranderd. Aansluiten bij de gebruikersbehoefte van nu is een voorwaarde voor succes. Het zit in het DNA van WeLLDesign om vooruit te denken en via Design Thinking te anticiperen op trends, verwachtingen en (latente) behoeften. We formuleren samen met u en de eindgebruiker het ‘logische verhaal’. Dat verhaal resulteert in een roadmap voor de ontwikkeling en het design op korte en langere termijn.
Design Thinking is voor WeLLDesign de basis voor innovatie: het vinden van juist die ene slimme oplossing die het verschil maakt, voor nu en een lange economische levenscyclus en die door zorgvuldige ontwikkeling tot waardevolle en relevante business leidt…we love to challenge the now!
WeLLDesign bestaat uit een kernteam en een breed netwerk van jonge ambitieuze professionals en all-round seniors, specialisten in design en techniek. Voor uw specifieke project stellen we altijd het juiste team samen. Met onze directe lijnen naar TU’s en hogescholen faciliteren we dat (groepen van) studenten meewerken aan conceptontwikkeling. WeLLDesign draagt zo bij aan de ontwikkeling van studenten en kan heel snel concepten testen met inzet van de laatste kennis en ontwikkelingen.
Wij helpen u om van een marktkans een succesvol product te maken. Ook denkt WeLLDesign graag mee over concrete strategische business ontwikkeling. En vervolgens zo mogelijk – op basis van no cure no pay – verkoopondersteuning van uw product.

GESCHIEDENIS

WeLLDesign is in 1979 opgericht als Van Dijk en Eger door ir. Mathijs van Dijk en ir. Arthur Eger. De eerste klanten waren Pelgrim kook- en verwarmingstoestellen en Stichting Academisch Rekencentrum SARA te Amsterdam. Al snel volgde Laarhoven Design, waarvoor we het Lacet tentoonstellingssysteem ontwikkelden met een economische levenscyslus van ruim 30 jaar!

Mathijs van Dijk, Artur Eger

In 1985 namen we Ingenieursburo voor Produktontwikkeling PI BV uit Delft over, met als belangrijke klanten onder andere Auping bedden, Velopa en de Verenigde Bloemenveilingen. Ir. Rob Willemsen werd daarmee partner en de bureaunaam veranderde in Van Dijk / Eger / Associates.

WeLLDesign stond al snel bekend als ‘innovator’, omdat we vaak als eerste een nieuwe oplossing genereerden, mede door toepassing van nieuwe materialen en 3D CAD. Na successen als de Hartman Royal Club tuinstoel gingen we in 1989 internationaal. Midden jaren ’90 verliet Arthur Eger het bureau en werd een paar jaar later hoogleraar Productontwerp aan de opleiding Industrieel Ontwerpen van de Universiteit Twente. Het bureau trok ook naar Azië en dat vroeg om een nieuwe naam.

 

 In 1997 werden we WeLLDesign. Van de succesvolle innovaties vanaf die tijd kunnen de techniek van de Senseo, Ascom Telligence 5.0, MorgenWonen van Volker Wessels en het Heineken David Biertapsysteem hier niet ongenoemd blijven.

VANDAAG & MORGEN

WeLLDesign is een industrieel ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van serie- en massaproducten. Onze focus ligt op Food, Health & Living. Dat zijn sectoren waarin Nederland sterk is en waar de grote uitdagingen liggen rond circulariteit, energie en milieu, ruimtegebruik, financiering en gebruikersoriëntatie.
In Living zijn we sterk in bouwinnovatie. WeLLDesign bedacht dé benchmark van het industrieel bouwen: MorgenWonen van VolkerWessels met het myCuby-badkamersysteem.
Daar waar het gaat om grotere aantallen maken wij het verschil in product, prijs, prestatie, circulariteit en begeerlijkheid. WeLLDesign zet de meer dan 40 jaar opgebouwde expertise en ervaring op een slimme manier in bij de ontwikkeling van nieuwe producten en innovaties in brede zin. We brengen focus en vaart in het ontwikkelproces. Met onze kennis van techniek en productieprocessen. De slimme wisselwerking tussen systematisch werken en creativiteit borgt een succesvolle uitkomst.

Wij werken nauw samen met onze klanten en opdrachtgevers. Onze hands-on mentaliteit resulteert in snelle ontwikkelingen, goed doordachte concepten, slimme prototypes en een sterk eindresultaat. Dat doen we elke dag opnieuw met veel plezier, enthousiasme en een gezonde focus.

 

Onze klanten merken dat. Zij komen bij ons terug met andere vraagstukken om die op te lossen volgens de WeLLDesign-methodiek. Zij zijn overtuigd van onze expertises en enthousiast over de prettige samenwerking en natuurlijk het eindresultaat.

ONZE KLANTEN

Onze klanten variëren van start-ups, kleine en grote MKB-bedrijven tot multinationals. We hebben projecten gedaan voor Miscea, een klein bedrijf uit Duitsland, maar ook voor multinationals als HTC, Heineken, Unilever, Ascom en Elekta. Klein of groot, multinational of regionaal, voor ons is het proces en het eindresultaat even belangrijk. En net zo belangrijk is de investering in de relatie met onze klanten. Een goede relatie brengt uiteindelijk de beste dingen voort.

ERKENNINGEN

Een goed eindresultaat is ook een gevolg van een goede samenwerking en een zorgvuldig productontwikkelingsproces. Altijd staat de eindgebruiker centraal. Samen met de klant bespreken we of we een product voor een design award of – erkenning indienen. Een erkenning is een blijk van goed vakmanschap en daar mogen we trots op zijn. WeLLDesign heeft met talloze ontwerpen erkenningen verdiend. Van Red Dots IF Awards tot H&V News Award en van GIO tot Wheel of Retail, ons werk valt vaak in de prijzen.

Comments are closed.

Close Search Window