Sensemedic, slim door IoT

Patiënten maken gebruik van slimme Sensemedic medicatiedispenser. Deze dispenser zendt daardoor informatie over de innamemomenten naar een centrale server. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt door zorgprofessionals en onderzoekers om beter inzicht te krijgen in het medicatiegebruik van patiënten. Tevens worden dezen dan met de informatie ondersteund via een waarschuwingsdienst per sms wanneer zij dreigen hun medicatie te vergeten. Dit bevordert vervolgens therapietrouw.

WeLLDesign ontwikkelde voor Evalan medicatiedispensers waarin de Internet of Things elektronica is verwerkt.

IoT medicatiedispensers evalan sensemedic

Een van de concepten voor de Evalan Medicatiedispenser met remote sensoring

“Wij zijn erg te spreken over het mooie en functionele design van WeLLDesign voor onze elektronische medicatiedispenser. Na een last-minute wijziging in onze eisen kregen we binnen een week een herontwerp en uiteindelijk een nog beter product. We zijn ook echt blij met jullie snelle wijzigingen met het toevoegen van het verende gedeelte.” — Leon Derks, Evalan.

Over Evalan

Evalan ondersteunt klanten bij de ontwikkeling, implementatie en toepassing van telemonitoring-, M2M- en Internet of Things-systemen.

Evalan ontwikkelt een IoT-oplossing met een slimme medicatiedispenser. De dispenser monitort het innamegedrag op afstand. Met de real-time informatie die wordt verzameld is het mogelijk om het gebruik van geneesmiddelen daadwerkelijk te verhogen.

Het resultaat is een oplossing waar zowel patiënten als zorgprofessionals baat bij hebben.De therapietrouw van elke patiënt kan nauwkeurig worden bepaald. Daarmee kunnen zorgprofessionals de patiënt gerichter begeleiden en ondersteunen. Vanuit het bestaande gedrag wordt gewerkt aan een beter innamepatroon.

Uitdaging van een medicatiedispenser

Een uitdaging was om voor de gebruiker een helder en foutloos functionerend product te ontwikkelen. Het bewegingsmechanisme van de deksel vereist daarom een bewuste handeling. Daardoor wordt de dispenser alleen geopend als er daadwerkelijk medicatie wordt genomen. Bovendien betekent het een extra veiligheid voor kinderen.

De oorspronkelijke medicijnverpakking van de farmaceut past – met bijsluiter – in de medicatiedispenser. Als gevolg van de grotere maatvoering is het voor de patiënt gemakkelijker om de draaidop van de medicijnverpakking af te draaien.

medicatiedispenser, IoT, renders

Renders van de Evalan IoT (Internet of Things) medicatiedispenser

In de eerste fase is een hele korte tijd een reeks van oplossingen bedacht voor de verschillende vraagstukken en in concepten gepresenteerd. Het realiseren van veel ideeën, dus kwantiteit, leidt in korte tijd tot kwaliteit.

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window