Dynnox

Het unieke transportsysteem van Dynnox was al enige tijd in ontwikkeling als niet werkplaatsproduct. Dynnox beschikte over een prototype van de MLR. Maar de wens was de kostprijs te halveren: om een sterkere businesscase te krijgen en om de stabiliteit te optimaliseren.

WeLLDesign analyseerde de bestaande constructie, de componenten en hun assemblage. Zij bracht principe-oplossingen voor verbetering van toleranties in kaart, de kostprijs en de stabiliteit – dit voor een seriegrootte van 500-1000 stuks per jaar. Hierna voerde WeLLDesign verdere productontwikkeling uit.

Op basis hiervan is een nieuw prototype ontwikkeld. Het is modulair, met in- en uitklapbare poten van het onderstel, en met een ingenieus blokkeringsmechaniek.

Het modulaire ontwerp van een standaardframe met opbouwmodule biedt de benodigde flexibiliteit en de gewenste kostprijsreductie. De opbouwmodule bepaalt de functionaliteit: zo kan er bijvoorbeeld een biertap, compressor of lasapparaat op worden geplaatst, met behoud van gebruiksgemak en stabiliteit. Met dit werkplaatsproduct kan Dynnox een scala aan klanten bedienen tegen een scherpe prijs.

Dynnox MLR
Dynnox MLR

IQ Floor

Voor vakbeurzen worden vaak verhoogde vloeren gebruikt waar men kabels en leidingen onderdoor kan leggen. Voor veel toepassingen echter zijn ze te hoog en te duur. Ook zijn er dure professionals nodig om ze te monteren. Beursontwerp vraagt dus een nieuwe manier van denken.

Een doorlaat onder de vloer van een paar centimeter is meestal voldoende. Samen met La Senzo (een professionele ontwerper van beurspresentaties) werd ‘The Lowest Raised Floor of the World’ ontwikkeld. Via brainstorm- en schetssessies ontwikkelde WeLLDesign de eisen en wensen van dit werkplaatsproduct. Zo werd het concept geboren. Tijdens dit traject werden 1 op 1 modellen gemaakt, getest en geoptimaliseerd en vervolgens vertaald naar in serie te produceren producten.

De IQ Floor bestaat uit multiplex panelen van 1 m2. De panelen kunnen met kunststof koppelstukken zeer snel, door één persoon, worden gekoppeld. De koppelstukken waarborgen de afstand tot de vloer. De panelen zijn te personaliseren. Op de Euroshop 2011 werd het product aan de markt gepresenteerd.

PC Cox

PC Cox is leverancier – wereldleider – van kitspuiten. Het bedrijf zocht een superieure ergonomische oplossing voor zijn nieuwe productlijn van high-end kit- en lijmspuiten. WeLLDesign ontwikkelde het ontwerp en de ergonomische oplossing voor de handgreep. Door de handgreep onder het zwaartepunt te leggen, vangt de hand weinig krachten op. Een waardevolle innovatie op dit bekende werkplaatsproduct.

PC Cox eclipse

De greep is verdeeld in drie zones: doordat het bovenstuk van de soft-touch greep veert op de hand, kan de gebruiker de kitspuit balanceren. Het voorste stuk helpt te manoeuvreren. Het achterste stuk bezit een flink vlak om de druk in de hand op te vangen.

De spuiten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals aluminium en vezelversterkte kunststoffen. Een unieke kunststof plaat maakt het gebruik van meerdere maten patronen mogelijk; in de Eclipse passen vaste én clip-together patronen.

De ontwikkeling van deze duurzame, lichtgewicht kitspuiten betekent een grote ergonomische stap voorwaarts – ook tegenover de concurrentie.

ROX Kabelkar

Het verspreiden van zware kabels in de bouw is arbeidsintensief en tijdrovend. Livin Dethier bedacht de kabelkar en vond WeLLDesign als partner om haar idee tot een goed te produceren werkplaatsproduct vorm te geven en technisch te ontwikkelen.

ROX, kabelkar, IF award

 

Belangrijke eisen waren stabiliteit, gebruiksgemak, robuustheid en fabricage in relatief kleine series. WeLLDesign realiseerde het ontwerp van de kabelkar door continu modellen te testen en te optimaliseren: van proof of principle tot een optimaal werkend prototype. Wij verzorgden ook de outsourcing van de productie in China.

Met de gepatenteerde, robuuste haspel kan elke soort bekabeling worden uitgerold en opgerold, op een gebruiksvriendelijke en ergonomische manier.

De ROX Kabelkar biedt tijdswinst, directe kostenbesparing en betere arbeidsomstandigheden: eerst waren twee man nodig om de kabels (een gewicht van zo’n 100 kilo) te verspreiden, nu één.

Ander industrieel design

Een onderscheidend design, representatief voor het ambitieuze en moderne merk Mors-Smitt. Dit was de belangrijkste eis voor het design van de nieuwe automatische spanningsdetector.

Door gebruik te maken van 2K spuitgieten, ontstond een grote vormvrijheid. Ook kon er een sterk onderscheidend en functioneel ontwerp worden gemaakt dat voldoet aan de strenge stof- en waterbestendigheidsnorm IP64.

WeLLDesign verzorgde ook de basic engineering voor een optimaal productontwerp.

Wanneer de Voltspotter bij een spanningsbron wordt gehouden, geeft de detector een felrood LED signaal en een akoestisch signaal af. Het detecteren van spanning gebeurt contactloos, wat maximale veiligheid voor gebruiker en installatie biedt. Dit maakt het product uitermate geschikt voor professionele toepassingen.

Voor Bos Elektro ontwerpt WeLLDesign regelmatig elektrotechnische producten voor op de bouwplaats.

Bos elektro, verdeelkast

 

Wagner en TRS Transportkoeling zijn andere voorbeelden van producten die op of bij de plek van het uit te voeren werk worden gebruikt. Ergonomie, functionaliteit, gebruik door vele verschillende ‘operators’ en lage kostprijs zijn de belangrijkste uitgangspunten voor de productontwikkeling.

 

Een render van de TRS Alaska Transportkoeling, met rechts een foto van het uiteindelijke product.
De product range van Wagner.
PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window