De stroopstift

De stroopstift heeft een innovatieve verpakking. Het structural design van verpakkingen en het ontwikkelen van slimme verpakkingen is een specialisme van WeLLDesign. CSM zocht een creatieve oplossing om haar marktaandeel in de schenkstroop te vergroten.

Kinderen vinden het heerlijk te ‘knoeien’ met stroop op de pannenkoeken. Vanuit die filosofie is de Crazy Stroopstift geboren. Schrijven en tekenen met stroop; wat een feest! En met de Crazy Stroopstift lukt dit zonder te knoeien en dat vinden ouders en opa’s en oma’s weer belangrijk!

 

CSM Crazy Stroopstift
Van Gilse Bungel stroopstfift

Dit originele concept veroorzaakte een opleving van het stroopgebruik en daarmee zag CSM haar doelstelling gerealiseerd.

WeLLDesign was verantwoordelijk voor projectleiding, design, engineering en implementatie (begeleiding matrijsbouw). In 2007 is CSM Suiker overgenomen door SuikerUnie en kwam de Crazy Stroopstift terug als ‘Bungel’ bij Van Gilze.

 

Appelstroop appelpot

Na het door WeLLDesign bedachte concept van de Crazy Stroopstift, kreeg zij ook de opdracht een innovatief ‘structural design’ voor een appelstroopverpakking te ontwikkelen. Een verpakkingsontwerp dat een nieuw archetype kon worden en dat de klassieke kartonnen stroopbekers zou vervangen.

WeLLDesign ontwikkelde de vriendelijke en zeer herkenbare appelvorm, die op afstand in het schap direct herkenbaar is. De pot met het scharnierende, hersluitbare deksel bestaat uit één kunststof (polypropeen) onderdeel met een filmscharnier.

CSM, Van Gilse, Appelstroop, appelpot

Daarmee is ook – en met succes – bereikt dat de verpakking heel goed een tweede leven kan leiden als opbergdoosje voor paperclips, schroefjes, speelgoed, etc. In de Volkskrant werd het Strooppotje ‘alledaagse kunst’ genoemd.

CSM appelstroop, appelpot gebruik, pennemhouder

Foodcase tapasbar

Foodcase verbindt technologie met vraag vanuit de markt om zo voedselgerichte oplossingen te bedenken die nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen naar de markt.

WeLLDesign ontwierp voor Foodcase een doosje voor vliegtuig tapas. Het structural design van deze verpakking is een compacte manier om tapas mee te nemen in het vliegtuig. Kies en combineer verschillende tapas en verpakking om zo jouw eigen, gepersonaliseerde tapasbar te creëren!

Foodcase vliegtuig tapas

Zengo Smartpack

Verhoging van gebruiksgemak, efficiëntie in vervoer en verbetering van marketingcommunicatie on pack – dit leidde tot de ZENGO Smart pack houder voor foodservice.

Het structural design van de Zengo Smart pack houder is een innovatieve houder, gemaakt van kunststof plaatmateriaal voor flexibele verpakkingen, zoals zakken. De houder wordt ter plekke gevouwen en met simpele pennen bij elkaar gehouden.

Door de ingenieuze constructie kunnen de houders efficiënt plat worden getransporteerd en kan de drank op locatie met één hand worden geschonken.

De houder is voor meermalig gebruik ontworpen en kan in de vaatwasser. Een perfecte combinatie van ergonomie en eenvoud. Bekijk de instructie video!

Zengo schenkpak

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window