Design brief

Arcelik was voor haar internationale merk BEKO op zoek naar een innovatief design voor de nieuwe built-in oven met internationale uitstraling. De BEKO OIM 25500 X werd het vlaggenschip qua design voor het gehele inbouwoven segment van BEKO.

DE BEKO OIM 25500 X

De BEKO OIM 25500 X bezit een grote capaciteit en een aantal slimme eigenschappen, zoals 3D cooking, een ‘cool door’ met vier lagen glas, twee verschillende functies voor self-cleaning en niet te vergeten het meest bescheiden geluidsniveau in zijn categorie.

WeLLDesign was verantwoordelijk voor de vormgeving van het front, in nauwe samenwerking met de interne designafdeling van Arcelik. De horizontale belijning benadrukt de breedte van de oven en communiceert daarmee het extra grote binnenvolume.

Arcelik BEKO, concept, inbouwoven

Arcelik BEKO conceptvoorstellen

De ovenruimte is uit één stuk vervaardigd, zonder bouten, lasnaden, verbindingsstukken of andere gaatjes waarin vuil kan lopen. De katalytische wand aan de achterkant absorbeert vet en neutraliseert geuren die tijdens het bakken vrijkomen. Hierdoor is de over gemakkelijk schoon te maken zonder bijtende middelen.

Die gemakkelijke schoonmaakbaarheid is aan de buitenkant doorgetrokken. Grote vlakken, geen knoppen en een minimum aan naden waar vuil in kan lopen. Dit wordt alleen maar gemakkelijker met de vier lagen glas, waardoor de buitenkant nooit te warm wordt om aan te raken.

Het vervolg

BEKO heeft het frontdesign van de OIM 25500 X ondertussen doorgetrokken over alle built-in modellen. Het beschikt daarmee over een tijdloze en herkenbare vormgeving met een ‘global feel’ die een aantal jaren kan meegaan.

Arcelik BEKO white goods

Awards: iF Award, Plus X Award ‘design’, Plus X Award ‘ergonomie’

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window