Design brief

Vanwege de groeiende interesse naar lekker thuis koken en meer gemak in de keuken, was Inventum, leverancier van boilers, op zoek naar haar eigen combinatie kookkraan/boiler. WeLLDesign ontwikkelde samen met hen het technische booster concept: Aquaspot én Hotspot Titanium.

Development

WeLLDesign ontwikkelde samen met Inventum het technische booster concept. Dit koppelt een extra verwarmingselement aan een standaard boiler, zodat het verkrijgen van instant kokend water mogelijk is. Ook de vormgeving van de boiler en de drie kranen met een elektronische touch bediening is door WeLLDesign gedaan. De Aquaspot is gebruiksvriendelijk, kindveilig en past bij elk keukeninterieur.

Inventum Hotspot, Aquaspot

Inventum Hotspot titanium, aquaspot

De Hotspot en Aquaspot

De bijbehorende kraan geeft op een veilige manier instant kokend water, makkelijk voor een kop thee, het aanmaken van sauzen, ontvellen van tomaten, snel koken van pasta’s en blancheren van groente.

Inventum, Aquaspot, afbouwproducten

De kraan is gemaakt uit titanium. Titanium is sterk, lichtgewicht, corrodeert niet en heeft geen last van kalkopbouw binnenin de kraan. Daardoor komt er altijd zuiver kokend water uit. Het is ook heel duurzaam. Zo duurzaam zelfs dat er een levenslange garantie op zit. De touch knop geeft niet alleen een oogstrelend uiterlijk, maar is tegelijkertijd een waardevolle toevoeging voor kindveiligheid.

The Hotspot Titanium is het eerste consumentenproduct van Inventum voor bóven het aanrechtblad. Dit betekent een boost voor het merk! Dat de boiler ook door concurrent GROHE Red wordt gebruikt, onderstreept het kwaliteitsniveau.

De kokendwaterkraan heeft in 2011 de iF Product Design Award gewonnen. Uit de 2756 inzendingen heeft de internationale jury van iF Hannover de Aquaspot als een van de winnaars uitgeroepen binnen de categorie: kitchen/household. Daarnaast heeft de kraan ook twee GIO erkenningen ontvangen.

REQUEST PROJECT

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window