News

De TurnAround is verkozen in de top 10 van beste inzendingen in de prijsvraag ‘Het Fietspad van de Toekomst’. Deze nominatie geeft WeLLDesign en Bureau Dwars een kans op doorontwikkeling in de vorm van een pilot: uit de top 10 worden er drie gekozen om door te ontwikkelen.

TurnAround nominatie gevierd met confetti op een grijze achtergrond
Het TurnAround concept genomineerd in de prijsvraag ‘Fietspad van de Toekomst’

Het concept van de TurnAround, een omkleed- en opfrismogelijkheid, faciliteert de transitie van casual naar formeel en andersom. Dus lekker op de fiets, ook naar je werk of een feest, zonder kledingdilemma. Door de stimulering van fietsgebruik dragen Bureau Dwars en WeLLDesign bij aan een schonere en duurzame wereld.

De TurnAround is uit 59 inzendingen gekozen tot de tien beste. De inzendingen zijn beoordeeld op zes beoordelingscriteria: (1) realiseerbaarheid, (2) doorstroming, veiligheid en comfort, (3) beleving in de omgeving, (4) stimulerend tot meer fietsgebruik, (5) innovatie en techniek en (6) duurzaamheid.

Een commissie van de provincie Utrecht en Battle of Concepts heeft in vier stappen een top-10 geselecteerd.

Getekende mensen die van een casual uitstraling naar een professionele uitstraling gaan door gebruik te maken van de TurnAround
Een visuele representatie van het idee achter de TurnAround

WeLLDesign en Bureau Dwars begonnen in 2019 met een haalbaarheidsstudie voor het concept van de TurnAround en heeft daartoe ook een subsidie in het kader van MIT-haalbaarheid ontvangen! Onderdeel van de studie was een door WeLLDesign gefaciliteerde workshop op 22 januari jl., waarbij we met een dozijn stakeholders van o.a. provincie, fietsersbond, Natuur & Milieu het concept hebben verrijkt. WeLLDesign en Bureau Dwars willen daarom alle workshopdeelnemers bedanken voor hun bijdrage aan dit succes!

De prijsvraag voor Het Fietspad van de Toekomst zoekt innovaties om het fietsen langs de N225 aantrekkelijker en dus vlotter, veiliger, comfortabeler te maken én rekening houden met het landschap en de verkeersveiligheid. De provincie Utrecht heeft de fietsroute tussen Utrecht en Wageningen, die grotendeels langs de N225 loopt omgedoopt tot ‘Het Fietspad van de Toekomst’. Het is een belangrijke route voor recreatief gebruik, woon-werkverkeer en scholieren van in totaal 28 kilometer lengte.

Gemeenten, Provincie Utrecht, bedrijven en maatschappelijke organisaties werken samen en dragen zo verantwoordelijkheid voor innovaties om het fietsgebruik te stimuleren en dragen op deze manier bij aan een schonere en duurzame wereld.

Comments are closed.

Close Search Window