News

Beste innovatoren, innovatieve mkb-ondernemers, zzp’ers en start-ups. Heb je een innovatief idee op de plank liggen en wil je de haalbaarheid daarvan laten onderzoeken? WeLLDesign onderzoekt graag of je innovatie technisch realiseerbaar is en of er voldoende vraag is vanuit de markt. Voor deze inzet kan je een subsidie ontvangen. De MIT haalbaarheidssubsidie 2020. WeLLDesign kan je, samen met onze of jouw subsidieadviseur (op basis van no cure no pay), helpen de aanvraag te formuleren en te begeleiden.

In juni wordt bekend of de aanvraag is gehonoreerd.

De MIT haalbaarheidssubsidie bedraagt maximaal € 20.000 op basis van 40% van de subsidiabele kosten. De ‘optimale’ subsidiabele projectkosten bedraagt dan € 50.000.

  • Subsidiabele kosten zijn: personeelskosten, apparatuur, materialen, octrooionderzoek.
  • Subsidiabele activiteiten zijn o.a. marktonderzoek, patentonderzoek, literatuurstudie, inventarisatie beschikbare technologie, inventarisatie potentiële partners, opstellen specificaties, bouwen basaal prototype.
Prototypes tijdens assemblage die niet mogelijk waren geweest zonder de MIT haalbaarheidssubsidie
Field test prototype dispensers middenin de assemblage. Mede mogelijk gemaakt dankzij de MIT haalbaarheidssubsidie

Voorbeelden voor MIT haalbaarheidssubsidie

De inzet van WeLLDesign voor werkzaamheden voor de haalbaarheidsstudie is dus subsidiabel. Een paar voorbeelden.

  • Wanneer u zelf €30.000 euro out-of-pocket in een project investeert, kan WeLLDesign voor € 20.000,- volledig gesubsidieerd worden ingezet voor industrieel ontwerpwerk.
  • Als je zelf € 30.000 aan eigen uren investeert, ca. 5 manmaanden werk, is de inzet van WeLLDesign voor industrieel ontwerpwerk / activiteiten tot maximaal € 20.000 gedekt. Alle externe kosten zijn dan gedekt door de subsidie.
  • Óf als u voor €50.000 euro werkzaamheden bij WeLLDesign uitvoert, krijgt u € 20.000,- aan subsidie terug. Uw out-of-pocket kosten zijn dus beperkt tot € 30.000.
Een werkend prototype voor onderzoek en testen, gemaakt met behulp van de MIT haalbaarheidssubsidie.
Een tandwieloverbrenging met long stroke reciprocating mechanisme naar eigen ontwerp. Geïntegreerd in een werkend prototype, bestaande uit een combinatie van 3D-print, metalen zet- en snijdelen en standaard onderdelen.

Door het principe ‘wie het eerst komt …’ moet de aanvraag direct bij opening, dus op 7 april a.s., ingediend worden.

N.B.

MIT-R&D-ronde voor samenwerkingsprojecten opent in juli. Ook hiervoor is het belangrijk tijdig met de voorbereiding te starten. Wacht niet en neem ook hiervoor snel contact op met ons!

De TurnAround is een concept waarvan de haalbaarheid is onderzocht op basis van de MIT haalbaarheidssubsidie.
TurnAround poster. De TurnAround is een concept waarvan de haalbaarheid is onderzocht met behulp van marktonderzoek en een workshop op basis van de MIT haalbaarheidssubsidie.

Comments are closed.

Close Search Window