News

De producten die in 2019 een GIO erkenning hebben gekregen staan tot en met 17 mei 2020 geëxposeerd in het Cube Designmuseum in Kerkrade. De Mijnschacht behoort tot deze expositie.

Mijnschacht als onderdeel van de GIO expositie in het Cube Designmuseum
Mijnwaterschacht schaalmodel in het Cube Designmuseum als onderdeel van de GIO expositie

WeLLDesign ontwikkelde voor Mijnwater B.V. de Mijnschacht. Een stapelbaar element waarin het door Mijnwater verwarmde water doorheen gepompt wordt. Doordat het een stapelbaar element is, kan de Mijnschacht worden toegepast op flats van verschillende hoogten. Het element is industrieel te vervaardigen. Hierdoor kan de installatie op locatie snel verlopen, resulterend in minimale overlast voor de bewoners.

In de schacht bevinden zich – per  appartement – boven elkaar: een boiler voor warm tapwater, een warmtepomp om voldoende warmte voor het tapwater te kunnen produceren en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Deze elementen zorgen ervoor dat vers aangezogen lucht kan worden verwarmd en gekoeld. Verschillende bodemlagen waarin het mijnwater zich bevindt worden hiervoor aangesproken.

Logo GIO naast Mijnschacht op een grijze achtergrond met paarse confetti
Gio Erkenning voor de Mijnschacht van WeLLDesign en Mijnwater B.V.

WeLLDesign en Mijnwater B.V. hebben voor deze installatieschacht een GIO erkenning mogen ontvangen. Een onafhankelijke vakjury heeft onze inzending “Mijnwater” beoordeeld en voorgedragen voor een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2019 binnen de categorie ‘Originaliteit’.

Comments are closed.

Close Search Window