Een nieuwe visie

WeLLDesign heeft haar visie over bouwen en haar kennis over bouwproducten die in serie worden geproduceerd kunnen toepassen bij VolkerWessels. Dit heeft geleid tot het project MorgenWonen. Een huis in een dag bouwen en op dag 5 er ook daadwerkelijk in kunnen wonen.

Dik Wessels, VolkerWessels, MorgenWonen

Productontwikkeling

WeLLDesign heeft het concept voor MorgenWonen bedacht, door Design Thinking – uitgaan van de verlangens van de bewoners. Hierbij ook rekening houdend met de energierekening. Deze woningen zijn energienotanul woningen; woningen met aan het eind van het jaar een energierekening van 0 euro.

Het begon met ‘platform denken’ waarbij vorm, maatvoering en uitrusting kunnen worden gevarieerd op basis van een gestandaardiseerd platform. Met uitgekiende logistiek kon 1.1.5 worden gerealiseerd. WeLLDesign heeft alle bouwdelen tot in detail ontwikkeld met gebruik van Refit Software.

VolkerWessels MorgenWonen

De gevels worden aan de lopende band geplaatst.

Binnen dezelfde filosofie heeft WeLLDesign ook haar idee van het badkamerconcept ‘myCuby’ bij VolkerWessels geïntroduceerd.

Uniek voor de ‘bouwwereld’ kon projectoverschrijdend worden geïnvesteerd: een voorwaarde voor innovatie. Ook kon een systematisch productontwikkelingsproces worden gevolgd waarbij 3D-geprinte schaalmodellen en 1 op 1 prototypes van ‘ een huis in een dag ‘konden worden gebouwd en getest.

VolkerWessels MorgenWonen, dak plaatsing

Flexibel bouwen met MorgenWonen. Het dak wordt met grote segmenten per keer met een hijskraan geplaatst.

 

MorgenWonen

Het resultaat is een zeer efficiënt bouwproces zonder faalkosten. Een hoge kwaliteit wordt gecombineerd met een grote mate van vrije indeelbaarheid en veranderbaarheid. De woningen zijn demontabel en de bouwdelen herbruikbaar en daarmee circulair.

MorgenWonen is in 2014 geïntroduceerd en in 2016 worden de productielijnen verdubbeld.

VolkerWessels, MorgenWonen

Seriematige productie van trappen.

 

De volgende stap

WeLLDesign was met haar denken ver vooruit en is inmiddels op eigen initiatief gestart met onderzoek en ontwikkeling van de volgende logische stap in bouwen. Deze stap is gericht op een internationale benadering, een zeer concurrerende prijs en bewezen ‘circulariteit’.

 

 

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window