Axia: Samenwerking

In 1996 maakte het Biomedisch Adviesbureau BMA de overstap naar producent. Het ontwikkelde de professionele beeldschermstoel de Axia, in 1998 geïntroduceerd. Dit gebeurde in samenwerking met wetenschappers, medici en Arbo-specialisten. WeLLDesign werd ingeschakeld voor de vormgeving.

Axia: De gedachte

Een correcte ondersteuning van rug en armen bij zittend werk is essentieel om statische belasting te voorkomen. Het bewegingsmechaniek in de beeldschermstoelen is gepatenteerd. Het ondersteunt en ontspant rug, nek en armen in elke zithouding, waarbij de voeten gewoon contact met de vloer houden.

WeLLDesign heeft een tijdloos en zeer herkenbare vormgeving gerealiseerd. Een tijdloos en onderscheidend uiterlijk voor BMA Ergonomics. Het design vereenvoudigd de extensieve veelzijdigheid van de stoel. Het staat voor elegant en comfmort. Daarbuiten ontwikkelde WeLLDesign ook het Axia logo, de merkidentiteit en de huisstijl. Zo succesvol in de ergonomische en design sector, dat in de eerste 6 maanden dubbel zoveel stoelen werden verkocht als voor het hele jaar werd voorspeld.

BMA Ergonomics, Axia, office chair, bureaustoel

Zero Gee Lussedia

Zero Gee staat voor: gewichtloosheid. Zero Gee staat ook voor de meest exclusieve manier van ontspannen. Ontspannen alsof er geen zwaartekracht bestaat. Zitten, liggen, loungen… uw gemoedstoestand beslist, vormgeving door WeLLDesign.

Lussedia is een samenvoeging van ‘lusso’ en ‘sedia’, de ‘luxe zetel’. Lusso is een woord dat ook bij bepaalde automerken wordt gebruikt als aanduiding van een luxe uitvoering. De Lussedia vormt dan ook het maatpak onder de zitmeubelen, met een knipoog naar de wereld van exclusieve sportauto’s.

De Lussedia is handgemaakt van de beste materialen, zoals Zuid-Duits rundleder, delicate zijde en 24-karaats gouden detaillering. Zij is ergonomisch ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft.

De Zero Gee werd geïntroduceerd op de Miljonair Fair in Amsterdam.

ZeroGee, Lussedia, luxe stoel
ZeroGee, Lussedia, luxe stoel

Schoolmeubilair

Schoolmeubilair voor Van der Wouden volgens de regels van de antroposofie en voor Marko, dat een prijs heeft gewonnen voor het gebruik van een milieu vriendelijke las methode.

 

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window