Design Brief

Animo levert sinds 1950 een breed assortiment professionele koffie- en theezetapparatuur. De OptiBean maalt bonen en zet authentieke espresso en vele varianten. Het is een apparaat voor genieters, voor puristen, mensen die houden van echte verse koffie.

De productie van de stalen behuizingen heeft Animo grotendeels zelf in handen. Een stalen behuizing vormde dan ook een van de belangrijkste eisen voor het design van de nieuwe bean-to-cup OptiBean automaat.

Animo OptiBean kleurvariaties

Verschillende variaties van de OptiBean.

 

De OptiBean

WeLLDesign ontwierp een behuizing met zo min mogelijk kunststof onderdelen, zodat de productie grotendeels bij Animo is gebleven.

Het design is strak, eigentijds en robuust. De OptiLight (LED) verlichting maakt de OptiBean onderscheidend en een ware beleving! De kleur van de verlichting is naar eigen wens in te stellen. Dit maakt hem herkenbaar en tegelijkertijd te personaliseren waardoor die in elk interieur een gepaste plek krijgt.

Animo OptiBean koffieautomaat, theekraan

Een aparte theekraan zorgt ervoor dat de thee nooit naar koffie smaakt. Daarnaast kunnen er 1 of 2 kopjes tegelijk met koffie worden gevuld.

Het design is modern en vooruitstrevend, met een internationale touch. Het benadrukt de kwaliteit en de ambitie van het merk Animo. Op deze manier wordt een breder marktsegment aangesproken. De verkoopaantallen van de OptiBean zijn dan ook aanzienlijk hoger uitgevallen dan bij de start van het project werd geschat.

Met zijn strakke lijnen, LED verlichting en hoogwaardige afwerking is de OptiBean een stijlvolle eyecatcher in elk interieur – Animo

Markt- en klantgericht

Het apparaat is beschikbaar in vier uitvoeringen. Het verschil zit in het aantal canisters voor ingrediënten. Hoe meer canisters hoe meer keuze in koffievariaties. Daarnaast is er ook een XL variant verkrijgbaar. Deze is uitgerust met een extra groot espressosysteem voor grotere, vollere koppen.

De OptiBean is zeer gebruiksvriendelijk. Hij is gemakkelijk te plaatsen, goed schoon te maken, vraagt weinig onderhoud en de bediening is eenvoudig. Hij is ook duurzaam. De materialen en constructie garanderen jarenlang probleemloos gebruik. Bovendien is hij zuinig met energie.

Animo OptiBean koffieautomaat zakenman

 

OptiVend

 

De OptiBean is speciaal voor espresso. WeLLDesign heeft ook de OptiVend voor Animo ontwikkeld. Dit apparaat is een zetsysteem voor de instant koffie. Eén druk op de knop en binnen een paar seconden heb je heerlijke koffie in jouw favoriete smaak. Of het nou espresso, latte macchiato, cappuccino of thee is, de OptiVend geeft jou alle vrijheid.

Animo OptiVend

De producteisen voor de OptiBean golden ook voor de OptiVend. Het kenmerkende design is ook in dit apparaat meegenomen. Met veel verschillende varianten (S, S TS, NG, TS, High Speed, High Speed Duo en TL) is er voor elke situatie een apparaat beschikbaar. De TS komt in maar liefst 8 uitvoeringen en beschikt over 6 canisters.

 

 

PROJECT AANVRAGEN

GERELATEERDE PROJECTEN

Close Search Window